Koncert Debustrolu v Hlubokých Mašůvkách v klubu Echo měl nový zvuk

Debustrol / foto: Standa Vybíral

Po letních festivalech nastala sezóna klubů, a tak jsme se vydali zkontrolovat náš oblíbený klub Echo (bývalý Boomerang Club). A to rovnou na koncert neméně oblíbeného Debustrolu. Zároveň jsme se setkali s frontmanem Kolinssem na pár otázek.

Nová aparatura: jediná v celé republice

Klubu se po dohodě s bývalým majitelem Petrem Salátem ujal zvukař Jiří Jelínek, který ho vylepšil novou aparaturou Pa Nexo Geo M12. Tu mají zatím jako jediní v celé ČR a rozdíl byl opravdu znatelný. Sám nenechá nic náhodě a každou kapelu řádně osobně nazvučí, takže si fanoušek užije hlavně kvalitní poslech – a o to tu mimo alkoholové povyražení jde hlavně.

Kapele Genothype pokřtil klip sám Kolinss

Jako první vystoupila znojemská kapela Genothype, která dělá obrovské pokroky a v poslední době si získala spousty fanoušků. Dopomohl jim k tomu i nový vydařený klip s názvem Tohle je život, který jim symbolicky pokřtil šampusem sám kapelník Debustrolu Martin Kolinss. Kluci měli parádní vystoupení, se ctí splnili úděl předskokana a naladili na Debustrol fanoušky, kterých už v tu chvíli bylo před pódiem plno.

 

Na Debustrol se nedá jinak než řádit

Česká thrashmetalová legenda Debustrol je už na scéně od roku 1986, a v tom roce právě jejich vzor Slayer vydali svoje legendární LP Raining  Blood. Debustrol také 5. listopadu vydává remaster svého kultovního alba Neuropatolog včetně vinylové verze.
Zazněly první kytarové rify a klub se začal otřásat v základech. Kluci zahráli skladby jako Nasrat vám všem, Zakuklenci, Vraždící kov a plno dalších pecek.

Zde Vám jako bonus přinášíme minirozhovor s Martinem Kolinssem:

Krom vydání remaster Neuropatologa chystáte i něco nového?
Teď v listopadu budeme točit nový klip na zbrusu novou píseň s názvem Totalitní řád. Točit budeme přímo v památníku Vojna u Příbrami. Celé to bude pojaté jako narážka na dnešní situaci, která se tady v momentální době děje. Takže doufáme, že to bude trefa přímo do černýho.

Jaký máš názor na covidovou situaci a vládní opatření?
Absolutní nesmysly se na nás valí ze všech stran. Myslím, že můj názor je jasný z textů Debustrol.

Jak se Vám hrálo na nové aparatuře Pa Nexo Geo M12 klubu Echa?
Super!!! Je dobře, že majitel klubu Boomerang Petr Salát se konečně domluvil s lidma, kteří tomu rozumí, a naši fans si nás vychutnali s pořádným zvukem.

Letos je to 35 let, co je Debustrol na scéně. Jak hodnotíš s odstupem času fanoušky a podmínky koncertování dnešní doby oproti 80.-90. letům? A je stále dost pozitivních sil a nálady na novou tvorbu?
V dnešní moderní době je skvělý, že jsou koncerty konečně pořádně ozvučený i osvětlený. Dříve jsi hrál na hromadu dřeva, který nehrálo, a svítilo na tebe pět světýlek z Baumaxu. Co se týče koncertů, tak nebejt naprosto zbytečných zákazů, hrajeme daleko více než v devadesátkách.

Co bys chtěl na závěr vzkázat fanouškům ?
DÍKY, ŽE JSTE TO S NÁMA VYDRŽELI!

Text a foto: Standa Vybíral

Author