W.A.S.P. přivezli svou narozeninovou tour i do Brna

W.A.S.P., Blackie Lawless/foto: Honza Švanda

Polovina května se českým fanouškům americké kapely W.A.S.P. zapíše do paměti jako sváteční den. Do brněnského Sono Music Centra přivezla koncert této kapely pořádající agentura Octopus promotion.

Nepřízni navzdory

Do koncertu zbývalo už jen pár dní, když fanoušky zaskočila zpráva o úrazu, který urtpěl frontman W.A.S.P., Blackie Lawless. Obavy ze zrušení koncertu byly na místě. A aby toho nebylo málo, vydal management kapely zprávu, že v turné již nepokračuje kapela Images of Eden, která W.A.S.P. předskakovala. I přes tyto negativní zprávy se koncert 15. května v Sono Centru uskutečnil.

Frontman na stoličce

Již při příchodu ke vchodu byla vidět záplava černých triček s logem kapely nebo s nápisem B. Lawless 40. Aktuální turné W.A.S.P. s názvem 40 Years Live World Tour 2023 je oslavou výročí jejich působení na hudební scéně. Parta, která se proslavila divokými koncerty a texty plnými kontroverzních témat, odehrála svůj první koncert už v roce 1982.

Dveře Sono Centra se otevřely v devatenáct hodin a fanoušci zaplnili sál i přilehlé bary. Ušetřen nezůstal ani stánek s merchem kapely v předsálí. Počátek koncertu se oproti plánovanému začátku opozdil asi o půl hodiny, ale fanoušci v sále byli trpěliví. S úderem jednadvacáté hodiny se na pódiu objevili muzikanti v čele s Lawlessem, který se usadil na připravené sedátko za mikrofonem. Jak pro fanoušky, tak i pro samotného Lawlesse musela být tahle situace neobvyklá, nicméně frontman se s ní popasoval skvěle, jako opravdový professionál. Publikum ho za to neúnavně odměňovalo aplausem.

Osvědčené hity potěšily vyprodané Sono

Vyprodané Sono si užilo příval rock & shocku v podobě počátečního songu On Your Knees, dále zazněly např. Wild Child, The Idol nebo Blind in Texas. W.A.S.P. potěšili fanoušky i coverem písně The Real Me kapely The Who a rozloučili se hitem Wanna Be Somebody, který zazněl jako poslední song přídavku.

Škoda, že koncert nebyl delší! Musíme ocenit Blackieho Lawlesse, že přes svou indispozici koncert odzpíval a potěšil tak plný sál svých fanoušků. Ostatní členové kapely se nedali nezvyklou situací zaskočit a svým výkonem podpořili svého frontmana.

Text a foto: Honza Švanda