Magmafest 2023: Jihlavský rockový festival s novinkami a bohatým programem je tu

Vystoupení kapely Škwor na festivalu Magmafest 2022/foto: Honza Švanda

Již jedenáctý ročník legendárního rockového festivalu Magmafest je téměř tady. Letošní oslava hudby, která se uskuteční v pátek 11. 8. a sobotu 12. 8. 2023 v Jihlavě, slibuje opět nezapomenutelné zážitky pro fanoušky české a slovenské rockové scény. A to nejen díky hvězdnému line-upu, ale také díky novým prvkům, které organizátoři pro návštěvníky připravili.

Po úspěšném jubilejním desátém ročníku se letos Magmafest opět rozšířil na dva dny, aby fanoušci měli dostatek času užít si svých oblíbených kapel.

Samotný areál festivalu v jihlavském letním kině bude otevřen v pátek od 14 hodin a v sobotu od 10 hodin. Aby bylo zajištěno pohodlí a pestrost nabídky pro všechny návštěvníky, bude připraveno bohaté občerstvení, včetně nápojů, jídel, kávy, zákusků a dalších pochutin. Na časté dotazy fanoušků s bezlepkovou dietou dali pořadatelé jasnou odpověď: Na Magmafestu na ně nezapomněli, a tak bude i pro ně připraveno kvalitní a chutné jídlo. Samozřejmě si mohou návštěvníci přinést své vlastní jídlo, což je velkou výhodou pro ty, kteří si chtějí užít festivalovou atmosféru, a přitom si zachovat své osobní stravovací návyky.

Jednou z velkých novinek letošního ročníku je historicky první vratný kelímek Magmafestu. Tento speciální kelímek bude k dispozici za symbolických 50 Kč a návštěvníci si ho budou moci zakoupit ve stánku u vstupu nebo u některých výčepů. Tato iniciativa je nejen ekologická, ale také umožní fanouškům ponechat si kelímek jako vzpomínku na prožitý festival.

Pokud jde o nápoje, na Magmafestu budou točena piva Radegast a Plzeň, v nabídce budou taktéž ovocné Birelly a nově i Frisco. Organizátoři si dávají záležet na tom, aby ceny byly přátelské a fanoušci tak mohli plně vychutnat festivalovou atmosféru za přijatelnou cenu. Pivní nadšenci jistě ocení rozmanitost výčepů, které uspokojí každého náročného zákazníka.

Co se týče hudebního programu, na pódiu letního kina se v rámci dvou dnů Magmafestu představí nejlepší rockové kapely z Česka a Slovenska. A to není všechno! V baru na palubě lodi Kapitána Morgana, který byl v americkém Chicagu oceněn jako nejlepší marketingový projekt, bude kouzlit špičkový barman Martin Vogeltanz. Tato kombinace slibuje fantastickou atmosféru a fanoušci si budou moci pochutnat na koktejlech za přijatelnou cenu.

Magmafest 2023 slibuje být rekordním ročníkem s bohatým programem, novinkami a příjemnou atmosférou. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketstream. Děkujeme všem, kteří podporují Magmafest a těšíme se na viděnou na festivalu.

Line-up festivalu

Pátek 11. 8.

15:00   LADY KATE

16:10   HANZ FUCKERS

17: 30   LAUTR

19:00   TŘI SESTRY

20:30   TRAKTOR

22:00   HARLEJ

23:40   ŠKWOR

 

Sobota 12. 8.

11:00   SORTA

12:00   ARZZEN

13:20   DEBUSTROL

14:40   SPS

16:00   TRAUTENBERK

17:30   PANOPTIKO

19:00   HORKÝŽE SLÍŽE

20:30   ALKEHOL

22:10   ARAKAIN

23:50   DYMYTRY

Text a foto: Honza Švanda