Thy Art Is Murder, Whitechapel, Fit for an Autopsy a Spite zahráli v pražském SaSaZu

Thy Art Is Murder/foto: Val Bujnošková

Kapely Thy Art Is Murder, Whitechapel, Fit for an Autopsy a Spite vyrazily na společené Godlike EU/UK Tour 2023 a již v předprodeji vstupenek bylo jasné, že se bude jednat o velkou akci. Proto byl koncert pro velký zájem již na konci srpna přesunut z Roxy do většího klubu v Holešovicích.

Akci odstartovali Spite

V úterý 10. října se tedy sjeli fanoušci deathcoru do Prahy a úderem páté hodiny byli vpuštěni do prostor klubu SaSaZu. Začínali Spite, a ačkoli měli pouze půlhodinový set, zvládli zahrát osm kousků ze svého repertoáru. Zařadili do něj IED, Kill or Be Killed z alba prvního, The Root of All Evil ze stejnojmenného, v pořadí druhého alba a také Caved In a Crumble z alba posledního.

Fit for an Autopsy už nastupovali před „zahřáté“ fanoušky

Jako druzí vtrhli na pódium Fit for an Autopsy. V SaSaZu se tou dobou už skoro nedalo dýchat, energie fanoušků, od začátku večera kroužících v circle pitech, dokonale vytopila prostory klubu. Čas vyměřený pro Fit for an Autopsy už byl o kousek delší, američtí deathcoristé si pro fanoušky připravili báječný playlist obsahující písně jako Black Mammoth, Hellions nebo Pandora, a taky třešničku na dortu v podobě Far From Heaven.

Whitechapel naservírovali průřez svou tvorbou

Předposlední kapelou večera byli Whitechapel, kteří, soudě dle počtu triček s jejich logem v hledišti, měli v klubu početné fanouškovské zastoupení. V programu večera pro ně bylo rezervováno celých 45 minut, takže stihli více muziky. Jejich setlist obsahoval průřez všemi alby, a to I Will Find You, A Bloodsoaked Symphony, We Are One a This Is Exile.

Thy Art is Murder představili nového zpěváka

A na závěr spustili australští Thy Art is Murder, kteří před zahájením tour prošli změnou v sestavě, kdy se místo CJ McMahona za mikrofon postavil Tyler Miller z kapely Aversions Crown. Dokonce čerstvě vydané album Godlike bylo na poslední chvíli změněno a hlavní vokály byly Tylerem přezpívány. Tato změna byla znát, protože někteří fanoušci mezi písněmi vyřvávali „CJ“, přestože se Tyler své role zhostil výborně. Zahráli téměř celé nové album Godlike, které doplnili písněmi jako Reign of Darkness, The Purest Strain of Hate a finální Puppet Master.

Text a foto: Val Bujnošková