Slash příští rok v Brně: Spojení s Mylesem Kennedym sedlo jako cylindr na kudrny

Slash, Myles Kennedy/foto: Magda Šotolová

Na Slashe a jeho sólo bandu si vždy musíme pár let počkat. Dlužno dodat, že to ale vždy stojí za to. A teď se zase můžeme půl roku těšit, protože na stránkách pořádající agentury Live Nation stojí černé na bílém: Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators přijedou 18. dubna příštího roku do Brna.

Myles Kennedy: zásadní element Slashovy sólové dráhy

Když Slash v roce 2010 připravil své první sólové album, vystřídalo se na něm téměř tolik pěveckých hostů, kolik bylo skladeb. Všichni ostřílení profesionálové jako Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister, Chris Cornell či Ian Astbury přinesli na desku kousek svého svébytného projevu a žádná skladba na albu nepůsobí slabě. Spojení se zpěvákem Mylesem Kennedym, frontmanem amerických Alter Bridge, však sedlo jako klobouk na kudrny. Dokonce tak, že tím byl položen základ pozdějšího projektu: Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators. Druhá Slashova sólovka Apocalyptic Love už byla ve výhradní Mylesově pěvecké režii.

Na více frontách

Tušili jsme, že od té chvíle bude Myles Kennedy muset dělit své úsilí i čas mezi domovské Alter Bridge a nově vzniknuvší Slashovu bandu. A aby toho nebylo málo, v roce 2018 vydáním prvotiny The Year of the Tiger Myles Kennedy oficiálně odstartoval i svou dlouho odkládanou sólovou kariéru. Žonglování třemi míčky najednou ale zvládá bez problémů. Mezitím se Slash vrátil do Guns N‘ Roses – a i on začal fungovat na více frontách. A o to cennější je pro fanoušky každá příležitost, kdy se tihle dva spojí pro společné turné.

Pražská a slovenská historie

S partou muzikantů nazvanou The Conspirators natočili Slash a Myles Kennedy několik dalších alb. Se zmíněnou úspěšnou deskou Apocalyptic Love se opět přijeli představit i k nám. Vyprodaná Lucerna jim v únoru 2013 připravila bouřlivé přivítání a výkon všech muzikantů nám vynahradil i to nedýchatelno. Následovala alba World on Fire a Living the Dream. Kapela se v pravidelných delších intervalech objevovala v Praze, kromě toho jsme v roce 2019 zažili velmi příjemný open-air koncert v rámci tehdejšího Topfestu v krásném přírodním prostředí areálu Zelená Voda u Nového Mesta nad Váhom. To bylo zatím naposled, kdy se Slash, Myles Kennedy a „Spiklenci“ ukázali na českém či slovenském území.

Jeden ze zásadních koncertů příštího roku

A jak to bylo dál? Nejnovější album s prostým názvem 4 kapela vydala v loňském roce – a v tom příštím ho přijíždí představit k nám. Slash (sólová kytara), Myles Kennedy (zpěv), Frank Sidoris (doprovodná kytara), Todd Kerns (baskytara) a Brent Fitz (bicí) nepochybně opět nabídnou koncert plný energie a zajímavých momentů. Přičteme-li k tomu, že Slash je žijící kytarovou legendou a Myles Kennedy jedním z nejlepších rockových hlasů své generace, bude tento koncert patřit k těm zásadním u nás v roce 2024. Jako hosté před nimi vystoupí kapela Mammoth WVH, kterou založil multiinstrumentalista Wolfgang van Halen.

Poprvé v Brně

Brno jako dějiště koncertu je dobrou volbou – je přijatelným kompromisem pro fanoušky z Čech i třeba ze Slezska, navíc je místem, kam se Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators zatím ještě nepodívali. Winning Group Arena, nám dětem devadesátek stále ještě známá pod někdejším názvem Hala Rondo, bude pro konání koncertu důstojným místem se zajímavou historií. Ve čtvrtek 18. dubna 2024 se tam uvidíme pod pódiem.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Magda Šotolová, videa: YouTube.com