The Raven Age přivezli do Prahy nové album Blood Omen

The Raven Age/foto: Petr Hanč

22. října se v pražském Futurum Music Baru konala další akce pod taktovkou Obscure Promotion. Tentokrát se jednalo o The Raven Age, bandu, která si jezdí po světě jako předskokan Iron Maiden a vlastně aby ne! Vždyť kapelu založil syn Stevea Harrise, George. A role předskokana se zhostili draví frantíci Disconnected.

Francouzský modern rock v podání Disconnected

První fanoušci se už nedočkavě mačkali před vchodem půl hodiny před otevíračkou, která byla v 19 hodin. Půl hodinky po vpuštění prvních návštěvníků už na pódium vtrhli Disconnected, již zmiňovaná kvinta z Francie. Kapela, kterou s The Raven Age pojí letité přátelství, a která se u nás již představila v roce 2018 jako předkapela projektu Tremonti, dává momentálně dohromady své třetí album. Ostatně nedávno nám na webu vyšel rozhovor s jejich frontmanem Ivanem Pavlakovicem, tak se můžete podívat… Kapela dostala 40 minut a mohla hrát klidně i déle! Pánové předvedli skvělou show, jejich modern metal, jak svůj styl sami nazývají, a skvělá interakce s fanoušky připravily parádní atmosféru pro hlavní hvězdy večera. Chvíli po svém vystoupení se všichni z Disconnected přemístili ke stánku s merchem a s radostí si pokecali nebo se vyfotili se všemi zájemci z řad fanoušků.

The Raven Age představili album Blood Omen

V půl deváté už se rozjela hlavní show večera v podání anglických The Raven Age. Kapelu asi není třeba dlouze představovat… Parta kolem George Harrise jede turné k aktuálnímu albu Blood Omen, proto také páteř setlistu tvořily hlavně skladby z tohoto alba. V rámci pražského vystoupení jich zaznělo celkem osm včetně balady Nostradamus, která má ambice stát se hitem. Došlo i na starší kousky, sálem Futura zazněly např. Angel in Disgrace, Salem’s Fate z prvotiny Darkness Will Rise (2017) nebo balada Grave of the Fireflies a Fleur de Lis z alba Conspiracy (2019), kterými se kapela s Prahou v deset hodin rozloučila.

Text a foto: Petr Hanč