V klubu Chapeau Rouge vystoupili američtí Halocene

Halocene, Addie Nicole Amick/foto: Petr Hanč

O státním svátku 17. listopadu jsme se zašli podívat na další akci pod taktovkou pořadatele Obscure Promotion. Jednalo se o interprety, jejichž kariéra odstartovala na YouTube díky jejich specifickým coververzím známých hitů – americké Halocene. Kapelu v základu tvoří manželský pár Addie Nicole Amick (zpěv) a Bradley Amick (kytara/zpěv/produkce), který se v kapele stará v podstatě o všechno. Na bicí je doprovodil Quinton Kufahl.

Unikátní prostory klubu Chapeau Rouge

Tentokrát se akce odehrála v centru Prahy, v hudebním klubu Chapeau Rouge. Chapeau je místem, kde najdete tři patra, čtyři bary a tři stage. Z baru v přízemní tak můžete sestoupit další dvě patra do podzemí. Koncert se odehrával v druhém podzemním patře. Tam se nachází prostory menšího klubu s kapacitou cca 200 lidí, takže akce byla vyprodaná.

O úvod se postarala předkapela Hawxx

Vstup se pro fanoušky otevřel kolem půl osmé a ve 20 hod. už na pódiu vystoupila předkapela Hawxx. Feministická kapela, hrající alternativní metal nasáklý punkem, sídlí v Londýně, ale hudebnice pocházejí z Anglie, Walesu, Itálie a Řecka. Jak sama kapela říká, píše písně o duševním zdravím, boji proti násilí na ženách, rozvíjející se ekologické katastrofě a dalších citlivých tématech. Po půlhodinovém setu došlo na půlhodinovou pauzu a lehkou přestavbu pódia, v rámci které se fanoušci došli osvěžit nápoji či ven na vzduch (přece jen byl koncertní prostor trochu stísněný).

Skvělá show v podání Halocene

Ve 21 hod. už na pódium přišli očekávaní Halocene a odstartovali večer vlastním songem Maleficent. Jejich devadesátiminutový set obsahoval jak vlastní tvorbu, tak samozřejmě coververze jako třeba Killing in the Name od Rage Against the Machine, Numb od Linkin Park, Bring Me to Life od Evanescence nebo Chop Suey! od System of a Down. Během večera se ke kapele za mikrofonem připojila i kanadská hudebnice Lauren Babic, kterou fanoušci mohou znát ze spolupráce s Halocene nebo jako zpěvačku v kapelách Red Handed Denial a CrazyEightyEight. Koncert skončil o půl jedenácté a fanoušci si odnesli skvělý zážitek, mohli si užít jak coververze zpracované oblíbenými umělci, tak jejich vlastní tvorbu. Pokud někdo promarnil šanci Halocene vidět nebo se jednoduše na akci nedostal (a chtěl), může je zastihnout na festivalu Basinfirefest 2024.

Text a foto: Petr Hanč

Author