V pražském Rock Café naservírovali Atreyu pořádnou porci amerického metalcoru

Atreyu/foto: Petr Hanč

Jako další akci pod taktovkou Obscure Promotion jsme navštívili koncem listopadu v pražském Rock Café koncert metalcoreových Američanů Atreyu. Tuhle partičku jsme viděli loni v únoru v pražském Foru Karlín v roli předkapely Bullet for My Valentine. A po tomto skvělém vystoupení jsme si tuhle jejich zastávku v roli headlinera nemohli nechat ujít.

VIP zážitky a horror punk na úvod

Na tento koncert bylo možné zakoupit si VIP vstupenku, která obsahovala možnost setkání s kapelou před koncertem (Meet & Greet). Pro tyto VIP fanoušky byl vstup otevřen už v 18 hodin. Pro ostatní fanoušky se dveře klubu otevřely v půl osmé a hodinku poté už na pódium nastupovala předkapela Creeper. Toto seskupení, pocházející z Británie, hraje gotický rock říznutý horror punkem a jeho zpěvák Will Gould parádně komunikoval s fanoušky.

Nálož energie v podání headlinera

Po čtyřicetiminutovém vystoupení došlo na krátké přestavění stage, na kterou v půl desáté vtrhli headlineři večera – kalifornští Atreyu. Kapela měla pár dní před vydáním dalšího studiového alba nesoucího název The Beautiful Dark of Life (vyšlo 9.12.2023), takže hned prvním songem večera byl Drowning z připravované novinky. Během skladby Bleeding Mascara z alba The Curse se zpěvák Brandon Saller posadil za bicí, bubeník Kyle Rosa se chopil baskytary a baskytarista Marc „Porter“ McKnight se postavil k mikrofonu. O další zpestření koncertu se postaral zpěvák Brandon, který v průběhu songu The Time Is Now slezl z pódia a obešel celý klub, přičemž nechával zpívat fanoušky do mikrofonu. Koncert končil kolem jedenácté hodiny a kdo přišel, rozhodně nelitoval, a užil si skvělý večer. Atreyu jsou na hudební scéně už nějaký ten pátek a jejich vystoupení jsou stále stejně živá a energická, fanoušci si je opravdu užívají. My v Rock Café jsme nebyli výjimkou. 

Text a foto: Petr Hanč

Author