Brno čeká metalová jízda, přijedou Amaranthe, Dragonforce a Infected Rain

Amaranthe, Elize Ryd a Olof Mörck/foto: Honza Švanda

Začátek letošního března se ponese v duchu modernmetalových melodií a powermetalových riffů, do moravské metropole zavítá Co-headline Tour kapel Amaranthe a Dragonforce. Obě skupiny spojí své síly na společném evropském turné, s sebou si přivezou také speciálního hosta.

Dargonforce a nové album

Britská parta Dragonforce je především známá svým osobitým stylem, dlouhými a rychlými kytarovými sóly a epickou show. Její tvorbu charakterizují texty zpracovávající fantasy náměty a originální zvuk, jehož poznávacím znamením jsou duální party kytaristů Hermana Liho a Sama Totmana. Dragonforce se u nás naposledy ukázali na konci roku 2022 v rolích předskokanů Powerwolf v pražské Sportovní hale Fortuna, kde odehráli skvělé vystoupení plné pyrotechniky a efektů. Dragonforce mají navíc na cestě své nové album Warp Speed Warriors, na které se můžeme těšit už 15. března; novinky z něj zcela jistě zaznějí i v Brně.

Nová show Amaranthe

Amaranthe se do Česka chystají také vybaveni novým albem, které mají v plánu vydat koncem února. Na novince The Catalyst se podílel nový člen Mikael Sehlin, který obsadil prázdnou pozici growlera. Šestičlenná parta svým fanouškům už předem avizovala, že nadcházející turné bude plné nových skladeb a nových efektů, které kapela dříve tolik nevyužívala. Jako ochutnávku z nového alba Amaranthe poslali fanouškům singl s názvem Re-Vision, který získal také svůj vlastní videoklip s nádechem sci-fi.

Přislíbený host

Obě skupiny navíc doplní speciální host v podobě moldavské kapely Infected Rain, která je u nás v posledních letech velmi populární. V jejím čele stojí pestrobarevná zpěvačka Lena Scissorhands, známá především svým silným growlem a zajímavým vzhledem. Sestava Infected Rain loni prošla nečekanou změnou; kapelu opustili bratři Vladimir a Sergey Babichovi, uprázdněný post baskytaristy pak obsadila Italka Alice Lane. Infected Rain jsme již měli možnost vidět na různých pódiích po celé republice; vystoupili např. na festivalu Rock Heart (nyní Rock Castle) v Moravském Krumlově (2019) nebo Basinfirefestu ve Spáleném Poříčí (2022).

Vstupenky

Jak to těmto kapelám funguje naživo se budeme moci přesvědčit už 6. března v brněnském Sono Centru. Koncert je v tuto dobu zcela vyprodaný, takže pokud již vstupenku nevlastníte z dřívějšího předprodeje, nezbývá vám než doufat, že se někdo z fanoušků nebude moci koncertu zúčastnit a vstupenku vám přenechá.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda, videa: YouTube.com

Author