Lord of the Lost slavili v pražském klubu Roxy patnáct let na hudební scéně

Lord of the Lost/foto: Petr Hanč

V polovině dubna se v pražském Roxy slavilo. Rock-metaloví Lord of the Lost přijeli do Prahy oslavit své patnácté narozeniny a jako speciální hosty si přizvali kapely The Raven Age a Hell Boulevard.

Večer zahájili Hell Boulevard

Otevření klubu bylo avizováno už na šestou hodinu večerní, protože jak určitě někteří ví, v Roxy se musí končit už v deset hodin. Vstup se otevřel přesně na čas, a vyrazilo se k pódiu. Tam už se po dvaceti minutách objevila první kapela večera, a to „goth’n’rollová“ (jak svůj styl sama nazývá) banda Hell Boulevard. Takhle kapela, tvořená muzikanty z Německa a Švýcarska, dostala na svůj set půl hodinky a využila ji k prezentaci aktuálního alba Requiem, které vydala letos v březnu.

The Raven Age představili novinky i starší tvorbu

Po ní došlo na malou přestavbu pódia pro další hosty, kterými byli u nás velmi oblíbení The Raven Age. Ti v Česku vystupují poměrně často, loni v říjnu odehráli headline show v pražském Futuru, když předtím vystupovali jako předskokani na obou květnových koncertech Iron Maiden. Banda okolo mladého Harrise vtrhla na pódium deset minut po sedmé a celou první půlku setu věnovala svému aktuálnímu albu Blood Omen. Druhou polovinu setu vyplnily skladby ze zbylých alb. The Raven Age měli na svůj set čtyřicet minut a skvěle je využili k rozpumpování fanoušků čekajících na headlinera tohoto večera.

Lord of the Lost se s českým publikem neloučí

Lord of the Lost začali svou oslavu deset minut po osmé a jeli nonstop až do jejího konce v deset hodin. Během jejich vystoupení zaznělo čtyřiadvacet songů včetně několika coverů. Setlist obsáhl písně z celé jejich hudební kariéry, od nejstarší Last Words až po nejnovější One Last Song, která zazněla na samotný závěr. Také Lord of the Lost koncertují v Česku poměrně často, naposledy jsme je mohli vidět na loňském ročníku festivalu Masters of Rock. Pokud je vám tahle německá banda sympatická, můžete si její muziku užít letos minimálně ještě jednou, a to na festivalu Rock Castle v Moravském Krumlově, kde se postará o závěr čtvrtečního programu.

Text a foto: Petr Hanč

Author