Vyprodaný koncert kapely Team v Brně přinesl Haberománii

Paľo Habera/foto: Petr Dio
Po pěti letech do Brna zavítala se svými hity legendární slovenská kapela Team v čele s Paľom Haberou. Vystoupení v rámci československé Tour 100 proběhlo v brněnské Winning Group Areně. Kapacitu pořadatelé nastavili na maximální počet diváků, přesto byl koncert už několik týdnů vyprodaný.

Petr Bende nabídl poctivou muziku

Jako hosta si kapela vybrala téměř domácího zpěváka Petra Bende s jeho skupinou, která slaví 20. výročí na hudební scéně. Zazněla spousta skladeb napříč hudebními žánry, Petr předvedl vynikající koncert s poctivou živou muzikou, okořeněnou jeho hrou na několik nástrojů včetně bicích. Nechyběly skladby Nad horú svítá nebo Anděl perutí mách. Jako poslední zazněla vzpomínková píseň na Petra Nováka – skladba Já budu chodit po špičkách.

Team: klasické hity i podívaná

Všichni fanoušci kapely Team již ale netrpělivě čekali na příchod Paľa Habery. A dočkali se. Nastala doslova až neuvěřitelná Haberománie. Celá hala zpívala známé hity jako Držím ti miesto, Malá nočná búrka, Reklama na ticho, Lietam v tom tiež, Óda, Severanka – při poslední jmenované skladbě se celá aréna rozsvítila pomocí světel z mobilních telefonů a byla to skvělá podívaná. Následovala skladba Mama Kami s dechberoucí video projekcí. Samozřejmě je třeba zmínit také již tradiční hru na kytaru a zpěv pro jednu fanynku přímo v hledišti a romantickou skladbu Boli sme raz milovaní.

… protože budou muset skákat!

Habera oslnil nejen svými největšími hity, ale také svým vtipným slovním projevem, a publikum se po celý koncert skvěle bavilo. Paľo se například podíval na fanoušky pod pódiem a řekl: „Vy, kteří jste tu, dejme tomu, věkově kolem dvaceti, dívejte se okolo na ten starobinec a sledujte, co se teď bude dít! Někteří si tu vykloubí kolena, některým odejdou šlachy, některým začnou vypadávat zuby… protože budou muset skákat!“ Následovala skladba Nároční, a opravdu celá hala skákala a zpívala. Koncert Paľa Habery byl prostě jedna nezapomenutelná show, a myslím, že by Paľo v Brně vyprodal takové arény klidně i dvě.

Text a foto: Petr Dio

Author