BSP oslaví 25 let existence kapely pětadvaceti koncerty po celé republice

Čtvrtstoletí BSP

BSP alias uskupení Baláž-Střihavka-Pavlíček slaví letos výročí 25 let od vydání prvního společného alba. Charakteristický chraplavý vokál Kamila Střihavky, jasně rozpoznatelné kytarové riffy a sóla Michala Pavlíčka a klávesy Oty Baláže držící to celé pohromadě – to jsou BSP, jak je známe. Společně dali vzniknout hitům jako Země vzdálená, Líbám tě černou či Holka, čapni draka.

Odmlka a zase zpátky

Během zmíněných 25 let si pánové našli čas i na sólové projekty a často jim dávali přednost před společným hraním. Z Kamila Střihavky se postupně stala hvězda první velikosti, sólový rockový umělec, který se právem zařadil do první ligy české populární hudby. Úspěšný byl i Baláž jako skladatel, dirigent a klávesista, Pavlíček se proslavil jako člen různých kapel a uskupení i jako skladatel filmové a muzikálové hudby.

 

Oslava, jak má být

Nyní se však BSP vracejí na koncertní pódia s novou silou, jak si fanoušci již léta přáli. Dosud slavili návrat na velkých letních festivalech, jako byly např. Létofest, JamRock, Votvírák, Benátská noc apod. Opravdové oslavy přicházejí však až nyní na podzim. Při příležitosti 25 let existence kapely si naplánovali stejný počet koncertů napříč republikou. Součástí comebacku bude i nový singl, který by měl vyjít na jaře. Michal Pavlíček podotknul: „I když dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, pokusím se napsat Kamilovi druhou Zemi vzdálenou.“

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Honza Švanda

 

Author

Napsat komentář