Kapela Lucie: Evolucie Album & Tour napříč republikou

Nová deska po šestnácti letech

Kapela Lucie patří k našim nejúspěšnějším skupinám všech dob, v 90. letech neměla v rockovém žánru konkurenci. Poté se však cesty muzikantů na dlouhý čas rozešly. Právě teď kapela vydala po šestnácti letech nové řadové album EVOLUCIE, ke kterému nyní pořádá turné v halách napříč republikou. Na skok zavítá i na Slovensko.

Skupina Lucie o sobě poprvé dala vědět v roce 1985. První „bezejmenná“ deska jim vyšla v roce 1990, tou zatím poslední byla nahrávka Dobrá kočzka která nemlsá z roku 2002.

Během své nadmíru úspěšné hudební kariéry dosáhla Lucie všech možných úspěchů a ocenění, které v české hudební branži existují. Namátkou jmenujme např. ocenění jako interpret, skupina a album dvacátého pátého ročníku hudebních cen Anděl. Celkově Lucie prodala přes milión desek, další rekord si připsala v podobě třikrát po sobě vyprodané O2 Areny v Praze.

Na vrchol a zase zpátky

Album EVOLUCIE je příjemným překvapením. Muzikanti se po úspěšných devadesátých letech skuečně nadlouho odmlčeli. Všichni se dál pohybovali v hudební branži, dlužno dodat, že také úspěšně – Robert Kodym a P. B. CH. jsou hlavními postavami kapely Wanastowi Vjecy, Michal Dvořák uvedl v život projekt Vivaldiano a David Koller úspěšně brázdí republiku se svou doprovodnou kapelou jako sólový umělec. Na znovuvzkříšení Lucie jsme však museli čekat spoustu let. Nová deska tak o to více potěšila všechny fanoušky, kteří stále ještě doufali v zázrak.

EVOLUCIE

Její název je slovní hříčkou, spojením slov evoluce a Lucie. Hovořit o evoluci je na místě – kapela prošla významným vývojem od klubových začátků přes vyprodaná turné, pauzu, až po následný reunion. Deska má navazovat na to nejlepší z historie kapely, její příběh je však již nový. Na desce spolupracovala některá známá a renomovaná jména jako textař Oskar Petr (mj. spoluautor slavné skladby Chci zas v tobě spát), zpěvačka Lenny, saxofonista Vratislav Brabenec (The Plastic People Of The Universe), kurdská zpěvačka Sakina Teyna. Možná největší jméno spolupracující na Evolucii je kytarista Phil X, kterého najdeme v aktuální sestavě amerických legend stadiónového rocku Bon Jovi. Spoluproducentem alba se stal Američan Mike Clink. Prvním singlem, který vyšel již v květnu, se stala píseň Takhle tě mám rád, druhý singl Nejlepší, kterou znám, byl zveřejněn začátkem listopadu.

 

Evolucie Album & Tour

Turné Evolucie Album & Tour má exkluzivně zastávky v největších halách České republiky. Na dvě zastávky se těší i Slovenská republika. Můžeme opět očekávat mimořádný koncertní zážitek.

Termíny koncertů Evolucie Album & Tour:

13. 11. 2018, Ostrava, Ostravar aréna

17. 11. 2018 Brno, DRFG aréna

18. 11. 2018, Brno, DRFG aréna

22. 11. 2018, Praha, O2 arena

23. 11. 2018, Praha, O2 arena

24. 11. 2018, Praha, O2 arena

27. 11. 2018, Bratislava, Zimný štadión Ondreja Nepelu

30. 11. 2018, Košice, Steel Aréna

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Miloš Hlaváček

 

Napsat komentář