V Semilassu nechtěli diváci členy kapely BSP pustit z pódia

Změna termínu koncertu nevadila

Nedělní koncert uskupení BSP (Balage, Střihavka, Pavlíček), kterému po přeložení připadl nový termín 25. listopadu, opravdu nezklamal. Kapela, která letos slaví pětadvacáté výročí založení, zaplnila brněnské Semilasso téměř do posledního místečka. V místě konání koncertu panovala nadšená atmosféra. Kapela dávala jeden song za druhým a diváci se dostali do takového varu, že bylo v legendárním brněnském kulturáku více než horko.

BSP servírovali pecky jako Země vzdálená, Holka čapni draka nebo Jurskej park, ve které má Michal Pavlíček kytarové sólo.

Jádro BSP i mladí a nadějní

Mimo zakládajících členů, jejichž iniciály složily název kapely – Oty Baláže, Kamila Střihavky a Michala Pavlíčka – se na podiu objevilo ještě několik významných jmen.

Jedním z nich je Ondra Klimek, který je naší špičkou v oblasti dechových nástrojů a na vystoupení ho většinou vidíme se saxofonem, nebo příčnou flétnou. Další nepřehlédnutelnou postavou je Tereza Kropáčková, jež vévodí vokální skupině při koncertech a zpívá s Otou Balážem i v jeho projektu Balage band. Basa tvrdí muziku, a to v podání Martina Maťo Ivana. Tohle je ve zkratce partička, která přivedla brněnské Semilasso do tranzu.

Ani po přídavku v podobě Whole Lotta Love od Led Zeppelin jí totiž nebylo dovoleno odejít. Diváci byli neoblomní a vytleskali si další přídavek, kterým byl jeden kousek od legendárních AC/DC. To už byl ale opravdu poslední song a konec velice povedeného večírku.

Text: Honza Švanda

Foto: Miloš Hlaváček

Napsat komentář