Kapela Limetal vyráží na Swingers párty s klukama z Komunálu

Limetal pokračuje v krasojízdě započaté v roce 2016 a na letošní sezónu chystá hned několik novinek. Již nyní si kapela připravuje půdu vydáním EP Swingers párty, na které letos naváže další řadová deska. Vzápětí vyjede na turné s kapelou Komunál.

EP bude následovat deska

EP Swingers párty nahráli Fany Michalík, Jarda Bartoň, Jura Šperl, Vašek Vlasák a Veronika Mrázová loni v září ve studiu Bomb Jack ve spolupráci se zvukovým inženýrem Wendelem Dreiseitlem. S prací ve studiu byli spokojeni, takže brzy bude následovat další řadové album. Na EP se autorsky podíleli všichni členové, zpěvák Fany Michalík naplno využívá svůj rozsah i pěvecký rejstřík. Texty bývají v Limetalu obvykle v režii Jury Šperla, a tentokrát jsou na zásadní téma – ženy. Spojujícím prvkem jsou aranže Jardy Bartoně, na některých aranžích se podílel i Lukáš Pavlík, který v Limetalu dříve bubnoval.

Swingers párty i obrazem

30. listopadu proběhl v divadle Stará Střelnice v Hranicích křest EP. Na konci roku kapela také natočila klip k titulní písničce Swingers párty, roli zde ztvárnil herec a komik Josef Náhlovský. A v únoru a březnu se Limetal vrhne na koncertní pódia spolu s kapelou Komunál.

 

Turné s pikantním názvem

Zdalipak se slušné turné zvrhne v nějakou „swingers párty“? To už se budete muset jít přesvědčit sami! Podívejte se, kdy bude Limetal a Komunál blízko vás, a užijte si vystoupení dvou rozdílných kapel, z nichž ale obě stojí za to.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Honza Švanda

 

Termíny turné

1.2. Olomouc – S Klub
21.2. Ostrava – Garage
8.3. Zlín – Masters of Cafe
9.3. Pardubice – Žlutý pes club
23.3. Mrákov – KD
30.3. Most – KD Medůsa
12.4. Hodonín – KD
20.4. Plzeň – KD Šeříková
27.4. Čistá u Mladé Boleslavi – KD

Napsat komentář