Totální nasazení, The Fialky a E!E v KD Šeříková Plzni dokázali, že punk ještě není mrtev

9. únor patřil v Plzni punku. Řádit sem přijely kapely Totální nasazení, E!E a The Fialky, které nyní společně jedou turné s vtipným názvem TURNE!EČKO KAZOO OR DIE! V sobotu večer je přivítal Kulturní dům Šeříková, který na podzim loňského roku úspěšně obnovil svou činnost.

Deratizéři a po nich tři punkové kapely

Totální nasazení s sebou ze Slaného přivezli jako support personálně spřízněnou bandu Deratizéři (ska-folk-punk). Jejich veselá muzika s vtipnými texty vždycky pobaví, a to i zaryté punkery. Slušně zaplněný velký sál Kulturního domu Šeříková pak už přivítal trio punkových kapel, které nezůstaly své pověsti nic dlužny. Jako první se na pódiu objevili slánští punkrockoví „buřiči“ Totální nasazení. V posledních letech více zabrousili do stylu ska a vtipných textů, stále ale nezapomínají pěkně hlasitě říct, co se jim ve společnosti nelíbí. Totální nasazení dalo do svého setu opravdu velké nasazení a a kotel pod pódiem rostl.

The Fialky, kteří následovali po nich, vyrážejí již devatenáctým rokem na koncertní pódia, ale vůbec to na nich není znát. Opět odehráli skvělý set, pod pódiem to gradovalo a pogovalo.

Vrchol večera pak obstarali E!E. „Éčka“ jsou v našem hudebním prostředí již legendou a mnozí přítomní přišli právě na ně. Své fanoušky zde ale měla každá ze jmenovaných kapel a pro většinu návštěvníků bylo nejdůležitější poslechnout si prostě dobrou muziku, zařádit si a zapogovat. A tak to nejen v punku má být. Jak už bylo řečeno, v sále bylo slušně plno, takže punk opravdu ještě není mrtev.

Takhle trojkombinace kapel byla výborná volba a díky za to, že zavítali i do Plzně. Těšit se můžeme už teď i na příští víkend, kdy v KD Šeříková přivítáme další skvělou trojici – Sto zvířat, V3ska, Švihadlo.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Martin Hanáček

Napsat komentář