Rock Heart: Do Moravského Krumlova přijede „profesor metalu“, záda mu bude krýt syn

Pořadatelé festivalu Rock Heart v Moravském Krumlově, kteří postupně odkrývají podobu letošního setlistu, připsali na seznam další zvučné jméno. Nejedná se o nikoho menšího než německou heavymetalovou legendu U.D.O.

Steelfactory

Tahle parta kolem Uda Dirkschneidera (Andrey Smirnov a Dee Dammers – kytary, Tilen Hudrap – baskytara a Sven Dirkschneider – bicí) vydala v loňském roce již šestnáctou studiovou desku s názvem Steelfactory. Od ledna letošního roku ji propaguje na stejnojmenném turné napříč Evropou. Po třech únorových koncertech v České republice tak bude Rock Heart v krátké době dalším místem, kde si bude možné jejich řízný heavy metal opět plně vychutnat.

 

Otec a syn Dirkschneiderové na jednom pódiu

Kdo viděl loňské vystoupení U.D.O. na Masters of Rock, ten nám dá jistě za pravdu, že Udo Dirkschneider je stále „profesorem rocku a metalu“. Své pěvecké party tam sází s jistotou a kapela hraje jako o život pod pomyslnou taktovkou Dirkschneidera mladšího – Udův syn Sven zdědil po otci nejen hudební talent, ale i touhu se muzikou živit. Jen místo na pódiu zvolil na opačné straně – vzadu zpoza bicích dohlíží, aby všechno šlapalo, a údery svého kopáku udává rytmus.

Steelfactory je nahrávkou propracovanou a vyzrálou, hodnou svých autorů a Udova věhlasu. Již nyní se těšíme, až z ní v krásném areálu zámecké zahrady v Moravském Krumlově zazní ta či ona skladba.

Text: Sylva Kaplanová, Magda Šotolová

Foto: Honza Švanda

 

Author

Napsat komentář