Do martinovské Garage se v dubnu vrací DESmod

Nitranská kapela DESmod má v České republice velmi silnou základnu fanoušků. Není proto divu, že se k nám tak ráda a vcelku pravidelně vrací. Není tomu jinak i letos, kdy se po roce a půl vrátí do Garage klubu, který sídlí v ostravské části Martinov. Stane se tak 4. dubna.

V Garáži skoro jako doma

Začátky kapely se datují do roku 1996. Nad samotným názvem se dlouhou váhalo. Zůstaly dvě finální verze, a to Kajman a Desmod. Kajman tehdejším členům přišlo až moc prosáklé, tak sáhli po názvu Desmod, což je druh netopýra. První studiové album vyšlo v roce 2000. Ovšem v té době složení kapely vypadalo úplně jinak, než je tomu dnes. Postupem času se sestava proměnila do té aktuální – tedy zpěvák a lídr kapely Marián Kuly Kollár, za bicími Janko Škorec, za klávesami Martin „Redface“ Cibulka, na baskytaru Dušan Minka, na kytaru Rišo Synčák a Rasťo Toman.

 

Turné s orchestrem i Cigánskými diabli

Za celou dobu DESmod prošel různými styly muziky. Vyzkoušel si tvrdší věci, ale také klidnější a měkčí. Tvorba bývá často ovlivněná tím, kdo do kapely aktuálně přichází, vždy přijde s něčím novým. Na svém kontě má devět studiových alb, přičemž poslední Molekuly zvuku vyšly před dvěma roky. Vyzkoušeli si spolupráci s ruským souborem, symfonickým orchestrem nebo aktuálně s Cigánskými diabli.

V loňském roce kapela absolvovala úspěšné klubové turné po České republice. Ve čtvrtek 4. dubna 2019 zahraje kapela v klubu Garage v Ostravě nejen písně z posledního alba, ale taky léty prověřené singly a hitovky. Náladu rozproudí předskokani Marian&333.

Text: Zuzana Žáková, foto: archiv kapely DESmod

 

Author

Napsat komentář