Kena Hensleyho v Brně v Sonu nepřeválcoval ani hokej s Německem

Již poněkolikáté poctil naši republiku návštěvou legendární britský hudebník Ken Hensley. Klávesista a skladatel, který má na svědomí většinu hitů kapely Uriah Heep, nás tentokrát pozval do Brna na cestu svou dlouhou úspěšnou hudební kariérou.

Došlo i na „Dámu v černém“

Koncert se konal v brněnském hudebním „chrámu“ Sono, který se vyznačuje se skvělým zvukem. I přes velkou konkurenci v podobě hokejového utkání Česko-Německo byl sál Sona solidně zaplněn. Ken Hensley vystoupil jen sám se svou současnou domovskou kapelou Live Fire, bez předskokanů. zahrál všechny pecky, které k němu už tak nějak patří, jako July Morning, Gypsy či veleslavnou Lady in Black, se kterou u nás svého času sklízel úspěchy Arakain (s českým textem Aleše Brichty a pod názvem Slečna Závist).

Nad černými a bílými klapkami i s kytarou na krku

Během večera se Ken Hensley představil v různých polohách. Předvedl na hammondkách své tolik obdivované a uznávané umění černých a bílých klapek, ale také odehrál poslední dvě skladby s kytarou na krku. Jak už jsme u něj zvyklí, podal i v Brně famózní výkon. Budeme se těšit, až se k nám zase příště vrátí.

Text: Miloš Hlaváček a Sylva Kaplanová

Foto: Miloš Hlaváček

Author

Napsat komentář