Kamenité Čas Rock Fest: Doga poručila větru dešti, na Masterplan se všichni těšili

Kamenité Čas Rock Fest. Na tomto rodinném festivalu v Areálu Kamenité ve Vyšních Lhotách v malebném prostředí Beskyd se potkávají přátelé rockové muziky a dobré zábavy. Poděkování patří pořadatelům Martinu Smiřákovi a Tomáši Hyplovi, který pro nás festival připravují. A dělají to dobře, neboť se letos festival konal již počtrnácté.

Doga rozpálila fanoušky i v deštivém počasí

Začínalo se ve čtvrtek 30. května. I když ten den počasí nepřálo, řádné rockery to neodradilo od účasti. Festival zahájila kapela Reconquista, a i když něco zahajovat je těžké, tahle banda mladých kluků to zvládla na jedničku. Pokračovala kapela GATE Crasher, která má mimochodem velmi slušně našlápnuto k širšímu diváckému úspěchu, dále také kapela Lautr, polská parta J. D. Overdrive, stále velmi oblíbení alternativně-rockoví Cocotte Minute, a večer zakončila Doga, která to řádně rozproudila a fanoušky i v deštivém počasí rozpálila.

Miloš Dodo Doležal – neskutečný hudební zážitek

V pátek se počasí začalo zlepšovat, vylezlo sluníčko a déšť se přesunul jinam. Již dopoledne začal v areálu Kamenitého život: snídaně, pivko, setkání rockerů. Ve 13:00 vypukl další festivalový den. Začala ho kapela The Fly, pokračovali Poisoned Passion, náležitě tvrdí Forrest Jump, kteří na sebe loni na podzim včetně upozornili společným turné s Arakainem, či slovenská kapela Eufory, která si v Česku získala velkou fanouškovskou základnu. Komunál, který rozezpíval celý dav, oblíbený Törr, Miloš Dodo Doležal – neskutečný hudební zážitek, Harlej a Alkehol, na které se všichni moc těšili – tato hvězdná jména zakončila druhý hudební den.

Že Masterplan opravdu umí, by potvrdili všichni účastníci koncertu

A byla sobota, třetí den, opět krásné počasí, a všichni se už nemohli dočkat hvězdy večera – Masterplan. Ale to mělo ještě čas. Den zahájili Sate Escape, pokračovali Joys, německá kapela The Outside, slovenská kapela Mad Frequency, všemi očekáváný Kryptor, Henych 666, symfometalová Salamandra s typickými klávesami, Citron – a konečně Masterplan. Že tito pánové z Německa opravdu umí, by potvrdili všichni účastníci koncertu.
Nezbývá než počkat na 15. ročník a nechat se překvapit, s kým se potkáme a kdo nám zahraje.

Text: Iva Juráková, Sylva Kaplanová

Foto: Iva Juráková

Napsat komentář