Nadační fond Daruj vlasy děkuje návštěvníkům The Legends Rockfestu, kteří pomohli dobré věci

The Legends Rockfest Hořice, Nadační fond Daruj vlasy

Letošní The Legends Rockfest je za námi. Opět jsme v areálu Pod Věží v Hořicích strávili dva dlouhé dny nabité rockovou a metalovou muzikou. Zároveň měl festival letos ale ještě i charitativní rozměr. Poprvé byla jeho součástí také akce Nadačního fondu Daruj vlasy: odvážní rockeři si nechali ostříhat dlouhé vlasy, aby z nich bylo možné vyrobit paruky pro onkologicky nemocné děti a ženy. A nám je ctí zveřejnit následující poděkování:

Nadační fond Daruj vlasy děkuje všem rockerům, kteří měli odvahu vzdát se pro ně něčeho tak důležitého, jako jsou jejich vlasy, a nechali se ostříhat na festivalu The Legends Rockfest. Díky deseti odvážlivcům, pro které jsou dlouhé vlasy součástí jejich životního stylu, bude možné vyrobit až pět paruk pro onkologicky nebo jinak těžce nemocné děti a ženy. To jen dokazuje, kolik úžasných lidí s velkým srdcem na festivalu bylo.

Naše velké díky ale nepatří jen těmto skvělým lidem, patří také všem, kteří se nás rozhodli podpořit i jinak: zakoupením znaku Nadační fond Daruj vlasy či finančním darem. Díky „plackám“ jsme vybrali pět tisíc korun, které budou v nejbližší době také připsány na náš transparentní účet. Výroba paruky se pohybuje kolem dvanácti až patnácti tisíc Kč, tato částka tedy pokryje téměř polovinu nákladů na výrobu jedné paruky. To vše je pro nás velký úspěch, kterého si moc vážíme.

Rockový festival v Hořicích v Podkrkonoší jsme navštívili poprvé a bez jakýchkoli očekávání, proto nás tato dobrosrdečnost, laskavost a celkový zájem všech návštěvníků pomoci nemocným příjemně zaskočil. Přátelskou atmosféru plnou emocí, smíchu, slz, dojetí a lásky nelze popsat slovy, a na našich sociálních sítích a webových stránkách tedy najdete také fotky a videa, které vám to alespoň trochu přiblíží.

Závěrem bych chtěla dodat, že celá tato akce a lidé, které jsme na ní potkali, jsou pro nás velkou inspirací a uvědoměním si, že dokud tu takoví lidé budou, naše práce má a bude mít smysl. Bez podpory ostatních bychom se totiž neobešli. A tak doufáme, že se s vámi všemi zase sejdeme na dalším, již 9. ročníku The Legends Rockfestu v létě 2020. Pomáhejme společně.“

Bc. Nelly Novotná, koordinátorka Nadačního fondu Daruj vlasy, foto: Honza Švanda

Napsat komentář