Legendární Vanessa Mae míří do České republiky

Vanessa Mae

Populární houslistka Vanessa Mae se znovu po letech vrací na českou půdu. V rozpisu turné má hned tři zastávky, na kterých se chystá českému publiku předvést to nejlepší ze své hudební kariéry.

Tři termíny, tři výjimečné koncerty

První ze tří termínů je stanoven už na 15. října 2019, kdy si Vanessa podmaní ostravskou Ostravar arenu. Tu navštíví po dlouhých devíti letech. O den později se objeví v Brně v DRFG aréně a 17. října 2019 ještě v pražské O2 aréně. Že se bude jednat o výjimečný zážitek, dokazuje i fakt, že virtuosku bude na koncertech doprovázet kapela, český smyčcový orchestr a dokonce osm tuzemských vokalistů. Sama Vanessa se navíc podílí i na organizaci show a jejím vizuálním charakteru.

Houslistka i lyžařka

Vanessa Mae proslula jako nejmladší houslistka, která nahrála koncerty Beethovena a Čajkovského – už ve třinácti letech. Své první album vydala v sedmnácti a stala se také nejmladší studentkou londýnské Královské hudební akademie. Od té doby její hvězda stále stoupá společně s prodejem milionů alb. Na svých albech často míchá styly – pop i klasiku. Mezi její největší hity se dnes řadí Destiny, White Bird nebo Red Hot.
V současnosti se Vanessa Mae soustřeďuje především na koncertování po celém světě. Na koncertech ráda komunikuje s publikem a často v předních řadách předvádí svá sóla. Vystupovala na mnoha slavnostních událostech a koncertech, například na paralympijských hrách v roce 2002. A do sportovní oblasti dokonce i sama aktivně zabrousila: jako lyžařka reprezentovala Thajsko v Soči na olympijských hrách.

Vstupenky

Koncerty si pod svá křídla vzala britská agentura II & Me ve spolupráci s českou fan stránkou zpěvačky. Na všechny tři koncerty je možné pořídit vstupenky přes předprodejní portál Ticketlive a Ticketportal. Vstupenky se pohybují od 790 Kč za stání až do 1390 Kč podle sektoru na sezení.

Text: Šárka Vlachová, foto: archiv Vanessa Mae

 

Author

Napsat komentář