Američtí Queensrÿche vynesou již brzy Verdict nad Prahou

Queensrÿche

Pořadatelům z agentury Rock for People se podařil další majstrštyk. V jejich režii přijede na podzim do České republiky americká heavymetalová ikona Queensrÿche. A zajisté nám také přiveze ochutnávky z nové desky.

Queensrÿche jsou sázkou na jistotu kvality

Kapela, která vznikla roku 1981 ve Washingtonu, momentálně brázdí Evropu v rámci turné The Verdict Tour ke své patnácté stejnojmenné studiové desce. Koncert se uskuteční ve středu 20. listopadu v pražském Rock Café. Jak jsme se sami přesvědčili na letošním třicátém ročníku německého festivalu Wacken Open Air, Queensrÿche jsou sázkou na jistotu kvality. Můžeme se těšit na kombinaci silného a progresivního metalu i na nové skladby. Jako support se představí kapely Firewind v čele s kytaristou známým jako Gus G, a Dark Sky Choir.

Legendární alba – koncepce i komerce

Roku 1988 kapela vydala své nejvýznamnější album Operation: Mindcrime. Jde o koncepční album (všechny skladby se váží k určitému tématu), které vypráví příběh o narkomanovi vraždícím pro podsvětí. Následovalo komerčně nejúspěšnější album Empire (1990), které kapelu vyšvihlo na špičku jejich popularity, především pak orchestrální balada Silent Lucidity.

Verdikt zní: Queensrÿche stále dominují heavymetalové scéně

Kapela přiveze do Prahy své zbrusu nové, v pořadí již patnácté studiové album The Verdict, které vyšlo 1. března tohoto roku. „Verdict je takovým naším společným prohlášením. Podobně jako bylo album The Warning,“ říká zakládající kytarista Michael Wilton. „Společně jsme pracovali na každé písni. Spontánnost a kreativita – vyšlo to z nás všech, spolupracovali jsme jako kapela – tak jak by to mělo být.“ Vstupenky na tuto jedinečnou událost zakoupíte v předprodejní síti GoOut.

Text: Kateřina Hejčová, foto: Facebookový profil Queensrÿche

 

Author