Nightwish nezáhálejí, vydávají živák z nedávného koncertu

Nightwish

Symphonic metaloví Nightwish brzy vypustí do světa záznam ze svého koncertu v Buenos Aires, který zde odehráli minulý rok na stadionu Estadio Malvinas. Můžete se těšit na takřka dvouhodinový koncert.

Jednadvacet písní pod devatenácti kamerami

Tento záznam vyjde v pátek 6. prosince ve formátech 2CD Digipak, 3LP, Blu-Ray Digibook a Blu-Ray/2 CD pod hlavičkou Nuclear Blast Records. Tento záznam byl natáčen devatenácti kamerami.
Těšit se můžete na živé provedení starších songů z éry Tarji Turunen jako End of All Hope, Sacrament of Wilderness, Gethsemane, Nemo, Elvenpath nebo The Devil and the Dark Deep Ocean. Z těch novějších pak kupříkladu Élan, či nejdelší píseň z celé tvorby kapely – The Greatest Show On Earth. Celkově bude tento záznam obsahovat 21 skladeb.

Tuomas Holopainen zářil nostalgií

Mozek kapely a jeden z původních členů Tuomas Holopainen k tomuto živáku řekl: „Při našem posledním turné jsem nechtěl ani tak zařazovat do našeho setu ty nejúspěšnější písně. Místo toho jsem si řekl, které skladby bychom zahráli někomu, kdo o nás ještě nikdy neslyšel. A z nějakého důvodu jsem se při sestavování setlistu neustále usmíval, když mně občas přepadávala vize sebe sama jako mladého chlapce píšícího všechny tyto písně.“

Na Mystic Festival do Polska přivezou novou desku

Nightwish současně pracují na svém devátém albu, které by mělo spatřit světa na jaře příštího roku. Turné k jejich předchozí desce Endless Forms Most Beautiful zahrnovalo 151 koncertů a 4 z nich se odehrály u nás v České republice. U nás koncertují poměrně často, tudíž je tu s velkou pravděpodobností příští rok přivítáme. Již teď jsou též potvrzeni na polském Mystic Festivalu, který se uskuteční ve druhé polovině června v Krakowě.

P. S. Klip je na cestě

Zpěvačka Floor Jansen před pár dny oznámila, že kapela pracuje na videoklipu k jedné z nových písní, který se natáčí ve finských Helsinkách.

Tex: Mates Šimek, foto: archiv kapely