Českou republiku již za týden čekají dva dny se Skillet

Skillet

Pod záštitou Ameba Production v rámci Rock for People Concerts u nás dvakrát vystoupí rocková kapela Skillet. Americká formace z Memphisu se do ČR vrací po loňském ročníku festivalu Rock for People, kde ovládla závěrečný den.

Vítězné album

Nyní Skillet brázdí Evropu v rámci Victorious Tour, pojmenovaného podle jedenáctého řadového alba, které spatřilo světlo světa 2. srpna tohoto roku. Na první koncert se fanoušci mohou těšit ve středu 27. listopadu do brněnské haly Vodova a o den později, tedy ve čtvrtek 28. listopadu, do Malé sportovní haly v Praze. Jako předkapela se představí jejich spolurodáci Devour the Day. Vstupenky jsou stále ještě k dispozici v předprodejní síti GoOut.cz

Křesťansky založení rockeři

Od svého založení roku 1996 prošli Skillet několika personálními změnami. Kapela se aktuálně skládá z jediného původního člena Johna Coopera (zpěv, baskytara), jeho manželky Korey (rytmická kytara, klávesy, vokály), zpívající bubenice Jen Ledger a Setha Morrisona (sólová kytara). Její členové vyznávají křesťanskou víru.

Platina i nominace na Grammy

Kapela má na svém kontě za 23 let aktivního působení jedenáct alb, z nichž dvě, Collide (2003) a Comatose (2006), byla nominována na cenu Grammy. Zároveň jsou držiteli platinové desky za alba Comatose a Awake (2009) a vítězi Billboard Music Award za roky 2011 v kategorii křesťanské album (Awake) a 2014 v kategorii rockové album roku (Rise).

Text: Kateřina Hejčová, foto: Honza Švanda