Trojice návratů na druhý svátek vánoční: Storm, Excalibur, Ingott

Storm

Na druhý svátek vánoční si KD Šeříková připravil rovnou trojkoncert. Kapela Storm slaví návrat a k sobě si přizvala heavymetalový Excalibur s plzeňskými kořeny a moravský Ingott v čele s Jurou Šperlem.

Storm: „nejlepší a nejmenší basák“ i „český David Coverdale“

Storm vznikli v roce 1994 a za rok nato už vydali první desku s hosty jako Jarda Bartoň (exCitron, exKreyson, Limetall) nebo Dan Bárta, který nazpíval vokály a spolupracoval na textech. Kapela nevydržela dlouho, v roce 2017 však dostal plzeňský kytarista Tomáš Krauz (Paradox, Láďa Křížek) nápad obnovit ji, a pro tento svůj nápad získal kytaristu Míru Hanuše. Za mikrofon se vrátil původní frontman Radek Zíka. Od té doby jsou Storm zase v plné síle a připraveni vám naservírovat velkou porci melodických a rockových písní. „Nejlepší a nejmenší“ basák v ČR, za na postu zpěváka „český David Coverdale“, neskutečná virtuózní kytara doplněná o další kytaru a parádní hardrockové bicí – to jsou Storm v současné sestavě.

 

Excalibur: v KD Šeříková jako doma

Excalibur je kapela, která bude mít v plzeňském KD Šeříková takřka domácí zázemí. Od jejího založení v roce 1986 ji vede zpěvák a basák William Buzinkay. I Excalibur měl dlouhou pauzu a svou činnost objevil až v roce 2015, zato s velkou slávou. První velké koncerty po obnovení odehrál právě v KD Šeříková.

Ingott přijede vyrovnat plzeňskou přesilu

Plzeňskou převahu bude vyrovnávat moravská heavymetalová banda Ingott. V jejím čele stojí Jura Šperl (ex-Citron, Limetall), který je opravdovou duší kapely – je výhradním autorem všech skladeb a zároveň nepřehlédnutelným frontmanem. Kapela datuje své začátky někdy do roku 1987, ale rovněž zažila dlouhou odmlku a obnovu až před několika málo lety. V roce 2016 vyšla deska Charon a Ingott se vydal vstříc nové kapitole své hudební dráhy.

Přijďte se provětrat od salátu, cukroví a pohádek

Tři kapely, které prožívají svůj návrat, vystoupí na prknech KD Šeříková na druhý svátek vánoční 26. prosince od 20:00. Kdo se chce na pár hodin trochu provětrat od salátu, cukroví a pohádek, má ideální příležitost.

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely Storm