Marko Hietala: Multitalentovaný blond vousáč míří v únoru do Prahy

Marko Hietala

Finský baskytarista a zpěvák Marko Hietala z Nightwish přijíždí v rámci svého sólového turné s vlastním projektem i k nám. Již za pár týdnů je v plánu koncert v Praze s hosty z rodného kraje.

Muž mnoha talentů

Marka Hietalu zná většina metalových fanoušků jako baskytarový hnací motor a hlas finské symfonic metalové ikony Nightwish, kde se kromě zpěvu věnuje také psaní textů. Je významnou osobností dnešní heavymetalové scény a rád spolupracuje i s jinými kapelami. Málokdo ale ví, že Nightwish nejsou jeho jediným projektem. V minulosti se věnoval skupinám jako Tarot, Sinergy, Northern Kings nebo vánočnímu projektu Rakasta Joulua.

Sólový projekt jednoho Fina

V současnosti se majitel předlouhé „dvojhlavé“ blond bradky spíše zaměřil sám na sebe a svůj sólový počin. Výsledkem je loňské první sólové album. Jeho název zní Mustan Sydämen Rovio a nese se na vlně severského folku, metalu a rocku. Texty tu najdete v jeho rodném finském jazyce, což dodává skladbám jistou exotičnost. Celá deska dokazuje, že je Marko skvělým hudebníkem i bez Nightwish v patách. Z alba jsme se dočkali klipového zpracování například skladby Isäni Ääni.

Speciální místo v centru Prahy a speciální hosté

Sólová deska je na začátku tohoto roku podpořena také koncertním turné nazvaným Tour of the Black Heart. Turné celkově čítá dvanáct zastávek po celé Evropě. Skvělou zprávou pro Markovy české fanoušky bylo oznámení zastávky u nás. Koncert proběhne 9. února v pražském klubu Roxy. Marko si na turné přizval speciálního hosta – finské metalisty Oceanhoarse. Ti ho zajisté perfektně doplní, jak hudebně, tak atmosférou. Neváhejte proto s koupí lístku a přijďte se podívat, jak to všem Finům společně šlape naživo. Určitě se bude jednat o skvělý hudební večer.

Vstupenky jsou v prodeji na webu mastersofrock.cz.

Text: Šárka Vlachová, foto: facebookový profil Marko Hietala