Na Chmelnici nás v únoru čeká folkmetalový večer s Equilibrium

Equilibrium

Německé epic/folkmetalové seskupení Equilibrium je už od 17. ledna na turné a v plánu je i zastávka v České republice. Koncert bude speciální jak novým složením kapely, tak hosty, kteří večer doplní.

Žádní nováčci

Přívržencům metalu netřeba Equilibrium nijak zvlášť představovat. U nás se také těší velké popularitě. Svou pozici na poli pagan a folk metalu si začali vydobývat od roku 2001, kdy vznikli v německém Mnichově. A přestože se posledních pár let složení kapely od té původní poněkud změnilo, stále jsou to oni s nezaměnitelným stylem. V jejich hudbě najdete kombinaci prvků folku, symfoniky i melodického metalu.

Noví členové obohatili zvuk

Loňský rok byl navíc pro kapelu bohatý. Vyšla jim šestá deska Regenades, na které se představili noví členové. Stali se jimi baskytarista Skar, který se zároveň věnuje i zpěvu, a půvabná Skadi Rosehurst se svým syntetizátorem. Oba do kapely přinesli nové prvky, které jsme dřív neslyšeli – čistý zpěv a výraznější zvuk kláves. Skara můžete například znát z jeho YouTube kanálu, kde se věnuje metalovým coverům z herního či filmového prostředí.

Tři tváře německého metalu

Začátek nového roku znamená pro skupinu povinnosti, ale zábavu. Equilibrium se vydávají na epické turné napříč Evropou a nevynechají ani naše hlavní město. Že ještě nemáte plán na začátek února? Nevadí, Equilibrium se o program postarají. Jejich koncert je naplánován už na 2. února do Rock Clubu Nová Chmelnice. Společně s nimi se tu představí další tváře německého metalu – kapely Lord of the Lost a Nailed to Obscurity. Těšit se tak můžeme na klasické hity kapelyWirtshaudi Gaudi, Blut Im Auge, Unbesiegt, či novinku Renegades – A Lost Generation. Vstupenky jsou stále k mání na stránkách Masters Of Rock za cenu 690 Kč.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda

Zdroj: Youtube.com

Author