Rage v únoru roztáhnou křídla v Praze na Nové Chmelnici

Rage, Peavy Wagner

Není to tak dávno, co pražským klubem Nová Chmelnice otřásli němečtí Equilibrium, a už se sem chystají další jejich krajané. Tentokrát dorazí heavymetaloví Rage v doprovodu Vanish a rakouských Serenity.

Pravá metalová legenda

Rage zná metalový svět především díky jejich originálnímu zvuku a dlouholetému působení. V čele této německé trojice stojí zkušený baskytarista a zpěvák Peavy Wagner, který je v kapele od jejího založení v 80. letech. Vedle Peavyho působily v minulosti v kapele také známé osobnosti metalové branže – bubeník Mike Terrana či kytarista Victor Smolski. Rage si za dobu svého působení prošli i těžšími obdobími kvůli výměně členů či změnám názvů.
Posledních pár let však intenzivně koncertují a je vidět, že se ještě do důchodu nechystají. Naplánováno mají turné napříč Evropou a na začátku tohoto roku jim vyšla novinka Wings of Rage.

Serenity se inspirují skutečnými událostmi

Serenity se taktéž nesou na vlně novinky The Last Knight, kterou vydali v lednu. Pocházejí z rakouského Wörglu, svůj symfonický metal začali dělat v roce 2001 a na kontě mají dosud sedm alb. Zpěvák Georg Neuhauser je nejen hlavním mozkem kapely, ale také se věnuje skládání textů, postavených nejčastěji na skutečných událostech. Proslavily je skladby jako Wings of Madness, The Chevalier či novější Lionheart. I Serenity pravidelně vystupují a na svá turné si zvou speciální hosty. Vystupovaly s nimi například zpěvačky Clémentine Delauney či Lisa Middelhauve, které obohatily jednotlivé skladby o nové prvky.

Speciální host a zastávka u nás

Tato skvělá dvojice u nás vystoupí v již zmíněném pražském klubu Nová Chmelnice už 22. února. Lístky jsou stále k mání na oficiálním webu mastersofrock. Na společném turné nazvaném Wings of Rage je doprovází německá powermetalová parta Vanish.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda

Author