Visions of Atlantis děkují svým fanouškům v novém speciálním klipu

Visions of Atlantis, Clémentine Delauney

Současná světová situace se dotýká nejen nás, ale také kapel. Své o tom ví i Visions of Atlantis. Fanoušci je však podrželi, a oni se jim odvděčili dárky a akustickým videoklipem. Brzy snad kapelu přivítáme i živě.

Přesunuté a zrušené plány

Komplikovaná situace točící se kolem koronaviru a dotýkající se našich životů zasáhla také provoz kapel. Rakouští symfonici Visions of Atlantis v čele s půvabnou Clémentine Delauney a Michele Guaitolim procházejí krušnými časy ohrožujícími finanční existenci kapely. Jejich jarní turné s DragonForce a Unleash the Archers po severoamerickém kontinentu muselo být zrušeno. Podobná situace se týká také jejich headline turné po Evropě, které bylo přesunuto na podzim.

Klip jako poděkování

Že jsou zrušená vystoupení pro jakoukoli kapelu finančně náročné, je bezesporu jistou věcí. Visions of Atlantis se obrátili na své fanoušky a požádali je o pomoc. Každý z nich mohl přispět jakoukoliv částkou, která by pokryla náklady spojené se zrušeným turné. Visions of Atlantis obdrželi částku přes 20 000 dolarů a každého fanouška, který finančně kapelu podpořil, obdarovali albem a tričkem s logem kapely. Kapela se však chtěla odměnit i jinou formou. Aby fanouškům zkrátila čekání na živá vystoupení, natočila nový akustický videoklip ke skladbě Nothing Lasts Forever. Skupina nadále fanouškům vzkázal: „Nic netrvá věčně, stejně tak jako karanténa. Určitě se brzy uvidíme. Děkujeme vám z celého srdce za vaši solidaritu a podporu“.

 

Visions of Atlantis u nás, a to hned třikrát

Na kapelu jsme se mohli těšit na začátku května také u nás. Kvůli přesunutému turné je můžeme živě zhlédnout až na vizovickém festivalu Masters Of Rock v létě, kde chystají speciální show v doprovodu pražské filharmonie – pokud tou dobou situace dovolí. Pokud se však na festival nechystáte, máte je možnost vidět na podzim v pražském klubu Nová Chmelnice 13. října, nebo 16. října ve Zlíně v Masters of Rock Café. Kapelu na turné doprovodí speciální hosté. Místo dříve slibovaných Edenbridge, Scarlet Aura a Leecher se představí Švédové Banished Privateers a Švýcaři Ad Infinitum.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda