Zputnik v novém klipu ordinují fanouškům Serotonin dopamin

Aneta Práglová a Milan Šteindler, Zputnik

Pražskou elektro-punkovou partu Zputnik jsme již dříve velmi výrazně zaregistrovali live. Nyní vydávají nový klip Serotonin dopamin, ve kterém si zahrál i herec Milan Šteindler. Přijďte doplnit potřebné hormony na YouTube.

Hormony štěstí nám nyní v době karantény a zavřených klubů pochopitelně chybí. Stejně tak kapele Zputnik, která se mezitím pustila do práce na videoklipu s příznačným názvem Serotonin dopamin.

Spolupráce se „semlela“ vlastně celkem logicky – díky společným přátelským a pracovním vazbám. Bubeník Martin „Rusák“ Kadnár a herec Milan Šteindler se sice znají déle, ale s návrhem spáchat něco společně přišel až Šteindlerův kolega z Divadla Sklep, režisér Jiří Trantina. Kamery, střih a barevné korekce má na svědomí Lukáš Recquiem /Kweek cz/, který s oběma pány pro Divadlo Sklep dlouhodobě spolupracuje.

„I když se natáčel punkový klip v punkových podmínkách, bylo hezké pozorovat Milana, jak si s profesionální pokorou obléká odpadkový pytel s nápisem serotonin a s rejžou pečlivě vybírá brýle, které se k pytli nejvíc hodí. Lukáš s kamerou trpělivě přebíhal z jednoho místa na druhé a vždy jen s ledovým klidem řekl ‚mám to‘ – a měl,“ říká zpěvačka Aneta Práglová.

Klip baví nejen díky podivným kreacím všech zúčastněných a svižnému tempu střihu, ale také díky výraznému, rychle se měnícímu prostředí s graffiti, kterému se svým nezaměnitelně nakřáplým hlasem a vzhledem punkové divy kraluje Aneta. „Věděli jsme, že klip dopadne skvěle, a tak jsme do ničeho nekecali. Režisér Jirka Anetu vždy jen postavil k nějaké zdi, u které ji naštěstí nechtěl zastřelit, ale jen natočit. Její úkol byl jednoduchý, a to jen se ksichtit a kroutit. Kdo zná Anetu, ví, že s tím problém nemá,“ říká Rusák.

Potřebná dávka serotoninu a dopaminu je tedy již nyní dostupná i bez předpisu zdarma na YouTube. Kapela podtruje své punkové já i tím, že není registrována v OSA a svou hudbu šíří zdarma. Všechna alba kapely jsou volně ke stažení na jejich oficiálním webu.

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely, video: YouTube.com

 

Author