Letošní desátý ročník Rockového majálesu Zubří země bude větší, lepší, levnější

Doga. Izzi

Rockový majáles Zubří země v Bystřici nad Pernštejnem se přesouvá na třetí zářijový víkend. Desátý ročník bude ještě větší, lepší, ale zároveň levnější. Jediný rockový majáles v ČR si totiž ani kvůli koronaviru nenechá ujít oslavy kulatého výročí existence.

Tam, kde žili zubři

Rockový majáles Zubří země – to jsou dva dny, šestnáct rockových kapel, dobrá zábava a pohoda. Již za pár dní jsme se měli sejít na travnaté ploše sportovního oválu za Lužánkami v Bystřici nad Pernštejnem na Vysočině, v oblasti, kde žili zubři, k čemuž se festival svým názvem hrdě hlásí. Jenže do původních plánů zasáhl koronavirus, a tak pořadatelé oznamují termín nový – víkend 18.-19. září. Line-up se naštěstí podařilo dojednat nezměněný.

Slovo pořadatelů

„Už za čtyři měsíce začínáme, a věříme, že spoustě našim fanouškům se posledních našich devět ročníků líbilo, teď je na čase se společně opět sejít, a udělat na Vysočině rockové peklo,“ vzkazují pořadatelé a dodávají: „Díky za každého z vás, kdo podpoří svojí účastí náš speciální dvoudenní nadupaný rockový narozeninový line-up, protože je co oslavovat: vyrostli jsme v jednu ze tří největších open-air rockových akcií na Vysočině!“

To nejdůležitější: line-up zůstává

Během pátku 18. 9. vystoupí od 15:00 kapely BC Brothers, Headfire, D.O.P., Rimortis, Komunál, Miloš Dodo Doležal, Titanic či Vitacit. Po skončení programu na hlavní scéně se bude konat „hard&heavy“ afterparty v XXL párty stanu až do tří do rána.

Během sobotního dne 19. 9. od 12:00 zahrají Insania, Alkehol, Metallica Revival, TH!S s Vojtou Kotkem, Doga, Arakain, Trautenberk, Kabát revival a následovat bude opět „hard&heavy“ afterparty do tří do rána. Sobotu bude moderovat Jakub Kohák.

Ceny vstupenek jako na startu

Ceny vstupenek navazují na startovací nabídku z počátku letošního roku – jednodenní vstupenku pořídíte už od 199,- Kč. K dostání je samozřejmě i permanentka na oba dva dny, kromě toho také nadstandardní jednodenní V.I.P. vstupenky, rozšířené o rodinné a skupinové V.I.P. vstupenky Rodinka, Partička, Parta, Parta XL a Parta XXXL (pro skupiny v počtu 4-12 návštěvníků). Součástí ceny je i V.I.P. parkovací karta, občerstvení, sběratelský náramek, poukaz na nákup festivalového trička, ale hlavně vlastní samostatný V.I.P. party stan se sezením, vlastní chlazený výčep a sud piva Chotěboř. Vstupenky pořídíte v síti Ticketlive.

Kromě toho se také můžete bezplatně registrovat do majálesového věrnostního klubu a čerpat slevy na vstupenky či další benefity. Veškeré další informace najdete na webu a facebookovém profilu Rockového majálesu.

Vylepšený festival

Pořadatelé nabízejí ubytování v levných dvoulůžkových a třílůžkových pokojích, ale k dispozici bude také stanové městečko, dokonce se zapůjčením stanů na místě a V.I.P. parkovací kartou s bezpečným monitorovaným parkováním přímo u areálu pro vaše auto. Areál bude tentokrát zvětšen pro maximální bezpečnost a komfort návštěvníků, počet výčepů bude rozšířen, stejně tak nabídka jídel. Festival také není lhostejný k životnímu prostředí – nově počínaje letošním ročníkem bude třídit odpad.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda