Slezskoostravský hrad dostane pořádnou dávku metalu, v hlavní roli Postcards from Arkham a Gutalax

Gutalax

Akce nazvaná jednoduše, ale výstižně – Metal!!! zve v sobotu svým line-upem všechny milovníky metalové hudby na Slezskoostravský hrad. A že si každý přijde opravdu na své! Těšit se můžete na to nejlepší z moravskoslezské metalové scény a jeden host zavítá také z Českých Budějovic.

Slezskoostravský hrad bude hostit „Metal!!!“

Do klubu se v roušce nikomu moc nechce, proto se akce z ostravského klubu Barrák přesunuly na venkovní plac do areálu Slezskoostravského hradu. Akce pod záštitou tohoto klubu tak nesou název Barrák Music Hrad a na sobotu 4. července chystají pořádný metalový nářez.

Gutalax: jejich symbolem je od loňska TOIka nad hlavami fans

A na koho se tedy v sobotu můžete těšit? Jako největší tahák se jednoznačně dají označit právě hosté z Českých Budějovic, tedy grindcoreová kapela Gutalax. Tuhle kapelu asi netřeba dlouze představovat, minimálně si každý vzpomene na „surfující“ TOI TOIku, která plula davem fanoušků během jejich vystoupení na loňském festivalu Brutal Assault. Krom „nehynoucí slávy“ u nás se kapela věnuje také intenzivnímu koncertování i mimo naši republiku, kdy zavítali do zemí jako Portugalsko, Švýcarsko, Rakousko, Německo, nebo také do Mexika! Na koncertě těchhle „fekálistů“ vás pokaždé něco překvapí, a hádám, že nejinak tomu bude i v sobotu v Ostravě.

Malignant Tumour: po letech na domácí půdě

Dále se můžete těšit na to, jak to rozbalí ostravští rodáci Malignant Tumour, kteří opět po letech vystoupí na domácí půdě. O pořádné šílenosti v programu téhle partičky nebude nouze – a komu by se jejich hudba zalíbila natolik, že by je chtěl vidět znova, na podzim vyjíždějí spolu s kapelou Horrible Creatures na turné. Samozřejmě nebude chybět ani zastávka 21. 11. v ostravském klubu Barrák.

Postcards from Arkham: unikát na naší metalové scéně

Přehlédnou byste určitě neměli ani kapelu Postcards from Arkham, o které jsme již několikrát psali, a která je poměrně unikát na naší metalové scéně. Postcards from Arkham zde odstartují svou druhou část turné k desce Øakvyl, která se může pyšnit několika úspěchy v hudebních cenách Břitva 2019 a poprvé zazní v Ostravě naživo!

Thrash, death, hardcore i folk metal

Jedním z účastníků sobotní akce je také deathmetalová kapela Soul Massacre, kteří se ve své tvorbě inspirují většinou švédskou scénou. O pořádné thrash/death metalové peklo se postará kapela Antigod. Silent Stream of Godless Elegy pro změnu předvedou krásy folkmetalové hudby, a Primary Resistance zase ukáží, jak se dělá pořádný ostravský hardcore.

Jak vidíte, žánrově se můžete těšit na opravdu rozmanitou akci, proto určitě neváhejte zavítat v sobotu 4. července 2020 do prostor Slezskoostravského hradu. Akce začíná již ve 14:00. Počet vstupenek je omezený a lze je koupit pouze online. Vstupenky jsou v předprodeji za 490,- Kč v síti Tickestream.

Text: Ema Moravcová, foto: Honza Švanda a Veronika Špundová

Author