Festonda Cup: nohejbalový turnaj muzikantů letos přece jen bude

Festonda Cup

Nohejbalový turnaj kapel s názvem Festonda Cup se letos koná. Oblíbená akce je veřejnosti přístupná a je zdarma. Přijďte tedy podpořit své české a slovenské hudební oblíbence na zcela jiném „kolbišti“, než je pódium.

Napříč žánry, ale všichni za míčem

Ve středu 29. 7. se uskuteční již 16. ročník tohoto tradičního sportovního klání v méně tradičním sportu – nohejbalu, a s ještě méně tradičními účastníky – muzikanty. Od 11 hodin se na tenisových kurtech TJ Sokol v pražských Vršovicích utkají kapely Apple Juice, Trojky, Dirty Blondes, Lety Mimo, Honza Křížek, The Atavists, Post-It, Devils Autumn, Wohnout, Vypsaná fiXa, Švihadlo, Hell Paso, Krucipüsk, DJ Vegy, Medvěd 009, Visací zámek crew, Status Praesents, Five O’clock Tea, Tři sestry, SPS, UDG a Th!s.

S podporou fanoušků

Toto nehudební setkání hudebníků naštěstí nevzalo letos zasvé kvůli koronavirové situaci. „Dlouho jsme přemýšleli, jestli letos turnaj uspořádat. Odezva od lidí, kteří mají Festondu rádi, ale byla veliká. A jakmile se ukázalo, že je možnost akci uskutečnit, šli jsme do toho,“ přiblížil za organizátory Roman Korbut zvaný Koráb. Akci uvádí baskytarista kapely Wohnout Jirka Zemánek, který je zároveň i generálním ředitelem turnaje.

Tombola s věcmi od kapel

„Pokud chcete vidět vaše hudební oblíbence osobně a pobavit se jejich uměním s míčem, neváhejte. Sportu, hudbě a poměřování všeho, co lze poměřovat, zdar!“ dodává Koráb. Kromě samotných sportovních utkání mezi kapelami se návštěvníci mohou těšit na bohatou tombolu s různými věcmi od zúčastněných kapel, netradiční vyhlášení a after party s DJs a kytarou.

Bohatá historie

Festonda Cup má za uplynulých patnáct let bohatou historii. Jeho základem se stal Festival na břehu moře, který se v letech 1998-2003 konal na chorvatských plážích. Následně se přesunul k Máchovu jezeru, odtamtud se opět stěhoval na různá místa jako Tenisové kurty Sparty Praha či sportovní areál Kolečko na Křivoklátě.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Radim Hromádko

Author