Zputnik v novém baletním klipu servírují elektropunkovou mantru o konci světa

Zputnik, klip Konec Světa

Že bude konec světa? Podle současné světové situace to tak někdy vypadá. Takže co když už nastal? Leda v novém stejnojmenném klipu kapely Zputnik, ve kterém vedle kapely září nejlepší čeští baletní tanečníci.

Apokalyptické vize

Divocí Zputnik v čele s nepřehlédnutelnou zpěvačkou Anetou Práglovou nám tentokrát servírují elektropunkovou mantru o tom, že bude konec světa. Jednotlivé verše nesoucí apokalyptickou vizi v písni skutečně jako správná mantra zazní vždycky hned několikrát po sobě, ale o to sugestivněji pak působí. Videoklip, který píseň doprovází, spojuje několik uměleckých oblastí s Anetiným výrazným vzhledem umocněným fialovo-modrým účesem. Klip je vyjádřením toho, jak se každý z nás snaží bojovat s osudem. Konec světa si přece nepřejeme nikdo, že? Leda ten klipový od Zputniku

Elektropunkové Labutí jezero

Video vzniklo v osvědčené spolupráci Milana Šteindlera, Jiřího T(a)rantiny a Lukáše Kahouna (Kweek). „Elektropunkové Labutí jezero“ Zputniku předvádí na divadelních prknech česká baletní špička jako dvojnásobný držitel Thálie Ondřej Vinklát, Tereza Kučerová či Tereza Kubánková. V herecké roli se objevil Ondřej André Nasswetter. Klip Konec světa je tak neotřelým spojením punku, baletu a divadla. Klip můžete vidět na internetové Televizi Seznam.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Archiv kapely Zputnik

Author