Anacreon zahání Noční můry před gotickou kulisou Hradu Hukvaldy

Anacreon

Kapela Anacreon během podzimu průběžně napínala své fanoušky ohledně natáčení videoklipu k jedné z písní z aktuálního alba Svědomí. Nyní už známe název i výsledek – píseň Noční můry dostala historický vizuální háv.

Fanoušci uhodli, co kapela kuje na hradě

Videoklip se točil před gotickou kulisou Hradu Hukvaldy, což přispělo k atmosféře: z tvorby Anacreonu bývají někdy cítit historické prvky, a to jak hudebně, tak ve výběru témat (Ochránce, Bastilla). Natáčení realizoval tým Troy Horse Film a členové kapely si spolupráci pochvalovali. Na sociálních sítích pak brzy zveřejnili fotky a video z natáčení, a dokonce nechali své příznivce hádat, na kterou píseň z aktuálního alba se natáčí klip. Drtivá většina tipujících fanoušků napsala správně Noční můry.

 

Melodic metal s výraznými klávesami

Kapela Anacreon existuje asi osm let let, do povědomí českého metalového publika se výrazněji dostala v roce 2017 jako host Arakainu na turné XXXV Double Tour. Ještě předtím se po několika personálních změnách ustálilo její nové složení, které přetrvalo do dnešních dnů: Veronika Krejzová (tehdy Zelníčková) – zpěv, Tomáš Krejza – klávesy, Martin Piskáček – kytara, Jan Diviš – baskytara, Jan Meduna – bicí. Žánrově se Anacreon dají přiřadit k melodic/symfonic metalu, což je dáno i výraznými klávesami kapelníka Tomáše Krejzy. V loňském roce jim vyšlo třetí album Svědomí, které obsahuje i skladbu Krok do neznáma s hostujícím Honzou Toužimským (Arakain).

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely, video: YouTube.com