CraZze vzdávají hold svým oblíbencům KISS skladbami z méně známého alba

CraZze

Kapela CraZze se v tomto období bez koncertů rozhodla vytáhnout na světlo méně známou tvorbu americké legendy, kapely Kiss. Z tohoto soudku je i jejich nový videoklip The Oath.

V atmosféře rockového baru

CraZze jsou velkými fanoušky KISS, a tak napnuli momentálně síly tímto směrem. Pustili se do coververzí skladeb z méně známého alba The Elder (Music from „The Elder“), které by si podle nich zasloužilo víc pozornosti. Nejdříve nahráli coververzi pomalé Just a Boy s animovaným video podkresem v atmosféře rockového baru.

The Oath: Stěžejní dílo alba The Elder

Poté se rozhodli pro The Oath, ke které vznikl klasický klip se záběry hrající kapely. „Nedoceněná, velmi propracovaná heavymetalová skladba je podle nás stěžejním dílem celého alba,“ uvádějí.

Jejich coververze nemá být nějakým novátorským úletem, ale naopak chtějí vzdát hold svým oblíbencům: „Během samotného nahrávání jsme nechtěli nijak experimentovat, ale naopak se co nejvěrněji přiblížit originálu a jeho zvuku. Pokud by posluchač měl možnost slyšet obě stopy, jak originálu, tak naší verze, současně, našel by jen malé odchylky. Snažili jsme se vyposlouchat co nejvíce detailů, a ty vnést i do naší verze.“ Z důvodu coveru působí kapela i vzhledově civilněji než obvykle.

 

Od britského rádia po Nazareth

CraZze jsou rock&rollová kapela hrající vlastní tvorbu ovlivněnou legendami 70. let, servírovanou na podnosu 21. století. Jejich kapelní historie je stále ještě poměrně nedlouhá, mají ale již za sebou některé výrazné úspěchy: britské rádio MMH je zařadilo do svého sobotního pořadu Rock&Roll Penitentiary a loni v únoru vystoupili jako předskokani Nazareth na koncertě v Ústí nad Labem.

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely, video: YouTube.com