Festival Brutal Assault se přesouvá na příští rok

King Diamond

Současná situace ve světě větším akcím zkrátka a dobře nepřeje. Dalším festivalem, na který si počkáme (snad jen) do příštího léta, je Brutal Assault, český metalový festival, který se už 14 let koná v pevnosti Josefov.

Josefovská pevnost láká na velká jména

Ohledně soupisky kapel je potvrzeno již 70% jmen. Fanoušci se mohou těšit na takové legendy, jako jsou deathmetaloví veteráni Asphyx, thrashový úderník Sacred Reich, tech-deathmetalová pětice Suffocation, blackmetaloví nestoři Mayhem, kytarový mág Devin Townsend nebo Mercyful Fate v čele s Kingem Diamondem. Z mladších kapel lze zmínit například italské orchestrální deathmetalové uskupení Fleshgod Apocalypse, thrashové trio Toxic Holocaust, hardcorové řezníky Terror nebo tuzemské Hentai Corporation. Zajímavou podívanou nabídne frontman polských Behemoth Adam „Nergal“ Darski se svým folkovým projektem Me and That Man nebo Phil Anselmo – bývalý frontman legendární PanteryNovým termínem 25.  ročníku Brutal Assaultu je 9.-13. srpen 2022.

Ve hře je stále festiválek Josefoff, tedy menší verze Brutalu

Josefovská pevnost však nezůstane bez metalu, pokud to okolnosti dovolí. Minulý rok se v původním termínu místo Brutalu uskutečnil dvoudenní festival Josefoff, který proběhl v části festivalového areálu. Do prodeje bylo uvolněno 1000 vstupenek, po kterých se jen zaprášilo.  Zahrály si tu kapely jako Belphegor, Tankard, Cytotoxin nebo Root. Mnozí si tuto akci pochvalovali a s největší pravděpodobností se reprízy tohoto „malého Brutalu“ letos opět dočkáme. Předprodej vstupenek na tuto akci (pokud proběhne) bude jistě oznámen včas, již zakoupené vstupenky na Brutal však samozřejmě zůstávají v platnosti a stále jsou v prodeji na webu festivalu.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda