Kapelu Symfobia opouští jedna ze zpěvaček

Symfobia, Erika Strečková, Dominika Hodáňová / foto: Honza Švanda

Slovenskou kapelu Symfobia bohužel nečekaně zasáhly další personální změny. Tentokrát se jedná o změnu za mikrofonem. Kapela novou členku hledat nebude.

Drazí fanoušci…

Symfonic metalová kapela z Nitry, Symfobia, která se v posledním roce ukázala na společném turné s legendárními Citron, oznámila na své oficiální facebookové stránce odchod zpěvačky Dominiky Hodáňové. Oficiální zpráva hlásá toto: „Drahí priatelia a fanúšikovia, chceli by sme vám oznámiť, že Dominika už nie je súčasťou kapely. Zmenili sa jej životné priority a na Symfobiu jej už neostávalo veľa času. Nie je to pre nás jednoduché neustále začínať s novým členom, a vieme, že aj vás to vždy zamrzí, keď ohlasujeme personálne zmeny. Rozhodli sme sa preto, že ďalšiu speváčku už hľadať nebudeme. Dominike ďakujeme za ten krátky čas, ktorý bola súčasťou Symfobie. Prajeme jej všetko dobré. A my ideme pokračovať ďalej v komponovaní nového albumu!“

Minulé personální změny

Jak z prohlášení vyplývá, Symfobia se rozhodla pokračovat pouze s jedním hlasem za mikrofonem, a to zpěvačkou Erikou Strečkovou, která ve skupině působí od jejího založení. Zpěvačka Dominika Hodáňová nahradila v létě předloňského roku Simonu Janovičovou, která byla součástí kapely více než dva roky. Nejedná se však o jedinou změnu, která v kapele „zamíchala členské karty“. Už roce 2017 došlo ke změně zpěvaček, když odešla Petra Hasarová.

Společně na turné s Citronem

Symfobia se publiku nejvíce vryla do paměti jako kapela předskakující Nightwish, Therion či Sabaton. V posledním roce intenzivně koncertovali s českou stálicí Citron na společném turné Supi se slétají. Také odehráli několik koncertů na našich festivalech jako Masters of Rock či Rock Heart. Na svém kontě mají dvě plnohodnotná alba, Way of the Queen a Smog of Tomorrow, a v budoucnu chystají další. Můžete je také znát díky skladbám Bury It, From the Ashes a Smog of Tomorrow.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda, video: Youtube.com