The Pretty Reckless a The Hu zahrají na společném pódiu v Praze

The Pretty Reckless/foto: Indira Cesarine

Série Rock For People Concerts letos nabídne zdánlivě nespojitelné spojení dvou představitelů moderní rockové hudby. Prahu smetou The Pretty Reckless a The HU.

Giganti v Praze

11. listopadu 2022 se otevřou brány Malé sportovní haly na pražském Výstavišti, která bude hostit společné turné amerických rock’n’rollových gigantů The Pretty Reckless a mongolských rockerů The HU. Vstupenky je možné zakoupit od 1. dubna v síti GoOut za cenu 1090 Kč. Odkaz na vstupenky je dostupný na stránkách Rock For People.

Rock’n’rollová jízda

The Pretty Reckless míří do Prahy, aby podpořili své čtvrté album Death By Rock And Roll, které jim vyšlo v loňském roce. Cesta k němu trvala dlouhých pět let, kdy fanoušci museli na novinku trpělivě vyčkat. Album se hned po vydání vyšvihlo na první pozice hudebních žebříčků. Parta kolem zpěvačky a herečky Taylor Momsen se taktéž představí na letošním ročníku Rock For People po boku Black Veil Brides, Green Day či The 1975 a dalších.

Mongolská vycházející hvězda

Vedle kapely The Pretty Reckless se mohou fanoušci těšit na mongolskou skupinu The HU, která se světu nejvýrazněji představila v roce 2019 se skladbami Yuve Yuve Yu a Wolf Totem. The HU kombinují rock, mongolské lidové nástroje a hrdelní zpěv. Se skupinou v minulosti spolupracovaly hvězdy rockové muziky jako Jacoby Shaddix (Papa Roach) či Lzzy Hale (Halestorm). Kapela svůj styl ráda označuje jako Hunnu rock a jejich jméno by se dalo z mongolského jazyka přeložit jako označení pro lidskou bytost. The HU mají na kontě debutové album The Gereg.

Text: Šárka Vlachová, videa: YouTube.com
foto: Indira Cesarine, poskytnuto Rock For People Concerts

Author