Bouře Infected Rain zasáhla Brno

kapela Infected Rain/foto: Standa Vybíral

Moldavská formace Infected Rain vyrazila na své turné pojmenované Ecdysis by Night začátkem dubna, a zároveň přislíbila zastávky ve čtyřech českých městech. Jedním z nich bylo Brno, kam Infected Rain zavítali 12. dubna.

UP!Great: Večer odstartovali Češi

Metalový večírek hostila brněnská Melodka, kde se brány pro fanoušky otevřely kolem devatenácté hodiny. První kapelou večera, která přijela podpořit hlavní hvězdu, byli čeští UP!Great z Ostravy v čele se zpěvačkou Veronicou Hurt. Svou energickou show pomalu připravili publikum na zbytek večera. Zpěvačka Veronica Hurt perfektně komunikovala s fanoušky a vybízela je ke spolupráci s kapelou. Během setu se klub postupně začal zaplňovat.

Once Awake: Seveřané měli energie na rozdávání

Po krátké přípravě pódia se objevili Norové Once Awake a začali velmi svižně. Během prvních dvaceti minut dokázali fanoušky rozproudit natolik, že se pod pódiem vytvořil oblíbený malý circle pit a nechyběla ani tzv. wall of death. Once Awake zahráli skladby ze všech svých vydaných alb a bylo na nich vidět, že si návrat na pódia užívají stejně jako jejich fanoušci. Z kapely sršela energie na rozdávání a závěrem se rozloučili s publikem coververzí Roots Bloody Roots od Sepultury.

Dagoba: Metal s dávkou moderny

Klub už pomalu začal praskat ve švech, když se za doprovodu velkého dusna přiřítila skupina Dagoba. Svůj hodinový metalový set odstartovali Francouzi o půl desáté večerní. Většina skladeb se točila hlavně kolem novinky By Night, která skupině vyšla začátkem letošního roku, ale mohli jsme slyšet i starší kousky z jejich dílny. Stejně jako při Once Awake, i tu se fanoušci bavili circle pitem a pořádným skandováním. Především stojí za zmínku dávka energie ze strany zpěváka Shawtera a moderní tóny, kterými je hudba Dagoby přímo propletená a vybízí k pohybu.

Infected Rain: Pestrobarevná bouře

Zlatý hřeb do programu večera zatloukli Infected Rain. Zadní strana pódia se zakryla černou plachtou s logem kapely a parta kolem pestrobarevné Leny Scissorhands se vynořila za doprovodu tónů skladby Pendulum. Fanoušci jásali, pištěli a tleskali. Kapela si nebrala servítky a pálila jednu skladbu za druhou. Zazněly písně jako Longing, Fighter, Postmortem Pt.1 či The Realm of Chaos, jež mohou skalní fanoušci znát z nejnovější páté řadovky Ecdysis, podle kterého turné nese své jméno. V setlistu samozřejmé nechyběly ani známé hity jako Orphan Soul a Black Gold. Pěvecký přednes zpěvačky Leny Scissorhands je ve výborné kondici a na jejím hlase je živě slyšet výrazný posun, což Infected Rain skvěle hraje do karet a dělá z nich tak jednu z nejoriginálnějších formací na metalové scéně. Lena navíc své fanoušky potěšila tím, že po skončení koncertu se mezi ně chrabře vydala, aby se se všemi s radostí pozdravila, a třeba se i vyfotila.

Text: Šárka Vlachová, foto: Standa Vybíral