Forrest Jump na šňůře s Gate Crasher: dobyli Brno a ženou se dál

Forrest Jump/foto: Standa Vybíral
Forrest Jump se spojili s Gate Crasher pro koncertní turné a vytvořili tak výbornou kombinaci pro příznivce netuctového rocku. Reportáž z Brna slovem i objektivem zajistil Standa Vybíral.

Forrest Jump: od základního kamene se staví dál

V tento den, 22. dubna, o kousek dál v Semilassu koncertoval Arakain, a  tak na Melodce trochu panovaly obavy ohledně účasti. Ty se naštěstí nenaplnily, přišla nakonec spousta fanoušků obou kapel. Proběhla zde také moravská premiéra nové sestavy crossoverových Forrest Jump. Dá se říct, že v kapele nezůstal kámen na kameni. To však zároveň není zcela přesné, protože jeden ze základních kamenů, Pepa Michálek, kolem sebe shromáždil velmi pevný nový „stavební materiál“. Bicí artilerie se ujal velezkušený Pepa Cigánek, kterého si vybavíme z hraní ve stálicích Titanic, Tango nebo Krucipüsk, přičemž současně jej lze vidět v mezinárodním projektu Symphonity. Basové tóny se staly doménou Kuby Ticháčka. Toho si fanoušci pamatují jako jednoho z moderátorů zlínského RockMaxu – jeho pořad Blacklist patřil k tomu nejtvrdšímu, co zde bylo ke slyšení. Posledním, ne však méně důležitým článkem skládačky se stal kytarista Michal Stochleba, kterého formovalo působení v kultovních Hazydecay nebo Sunset Trail.
Produkci odstartovali skladbou Rozcestí, hned nato následovala pecka Uprostřed magnetických polí. Zazněly i další hity jako DNA, Na křídlech nočních můr či Hou, hou maličká. Ve finále si zpěvák Pepa Michálek vychutnal svou srdeční záležitost v podobě skladby s číselným názvem 160628.

Ve studiu i na pódiu

Brněnské vystoupení odstartovalo maraton koncertování, které bude dle slov členů Forrest Jump prokládáno tvorbou nových songů. Premiéra nového videoklipu proběhne už 20. května 2022 a dle určitého stupně tajnůstkaření se zdá, že se dočkáme několika překvapení. Forrest Jump budou k vidění a slyšení na putovním festivalu Traktor Open Air 2022 po boku kapel Traktor a Panoptiko, cizí jim ale nezůstanou ani pódia velkých festivalových akcí. Jen namátkou: Masters of Rock, Ostrava v plamenech, Holba Rock na grilu nebo hořický The Legends Rock Fest.

Gate Crasher nezapomínají na oblíbené skladby a chystají nové

Jako druzí nastoupili Gate Crasher, kteří jsou aktuálně ve studiu – letos se jejich fanoušci mohou těšit na nové singly. Kapela začala pěkně zostra hitem Mrazení, následovaly oblíbené skladby Večírek a Bestie. Samozřejmě se nezapomnělo na skladbu určenou hlavně pro fanynky – Láska, kterou zpívá jako jedinou baskytarista Michal Macek. Ve finále zazněl ještě hit Vzpomínky a „nastavovalo“ se skladbou Nálady. Na této musím také pochválit zvukaře, protože zvuk obou kapel neměl chybu.
Obě kapely můžete zase vidět tento víkend na čarodějnické venkovní akci v Moravském Krumlově, kde se navíc objeví i Loretta a Strideo.

Text a foto: Standa Vybíral