Masters of Rock, den druhý: déšť a návrat Pink Cream 69

Beast In Black/foto: Honza Švanda

Páteční program Masters of Rock nabídl řadu méně známých metalových kapel, nejvíce živo bylo při koncertech powermetalového uskupení Beast in Black a italských gothic metalistů Lacuna Coil.

Black Sonic Pearls si dali reparát, Pink Cream 69 odehráli první koncert po 3 letech

Zejména poledne bylo velmi deštivé. I tak se však na první kapelu Forrest Jump přišlo podívat mnoho fanoušků (za což se jim od kapely dostalo vřelého poděkování), stejně tak na mladou německou rockovou formaci Andy Rocks.
Po delším čase se do line-upu vrátila britská sestava Neonfly, tentokrát se střízlivější show než před pár lety, ale nesmělo chybět plivání ohně ze strany kytaristy Fredericka Thundera a frontman Willy Norton se v závěru koncertu za stálého zpěvu vydal šplhat po konstrukci pódia. Výrazné oživení pak přinesli ruští melodici Amalgama.
Na pódiu je vystřídali jejich mladší alternative rockoví krajané Black Sonic Pearls, kteří si zde odbyli reparát za svou zrušenou účast na loňském ročníku festivalu Rock Castle. Ostřejší vítr do plachet přinesli němečtí melodic deathmetalisté Nothgard, v jejichž setlistu převažovala nejnovější deska Malady X. Příjemným klasickým hard rockem se blýskla švýcarská formace Shakra, v žánrovém trendu pak pokračovala legendární německá kapela Pink Cream 69, kteří letos slaví 35 let od založení. Pink Cream 69 v hodinovém setlistu nabídli fanouškům průřez celou svou kariérou. Pro kapelu to byl první koncert po téměř třech letech a bylo znát, že si návrat na stage opravdu užívali.

Pořádně divoká tancovačka s Beast In Black, závěr patřil italským Lacuna Coil

Mnohé přítomné poté pořádně rozezpívala a rozeskákala mezinárodní powermetalová skvadra Beast In Black. Při jejich chytlavých a zpěvných refrénech bylo pod pódiem opravdu živo. Jako předposlední vystoupila australsko-americká hardrocková čtveřice The Dead Daisies v čele s Glennem Hughesem (ex-Deep Purple). Sám Glenn ukázal, že i v sedmdesáti letech má stále úžasný vokál, za bicími pořádně divočil navrátivší se Brian Tichy. Svůj setlist navíc kapela zakončila vypalovačkou Burn přímo od Deep Purple, na které se Glenn podílel.
Line-up dne uzavřela italská gothic metalová formace Lacuna Coil. V jejich pestrém setu nemohla chybět cover verze Enjoy the Silence od Depeche Mode nebo závěrečná Nothing Stands In Our Way, před kterou zpěvačka Cristina Scabbia ujistila fanoušky, že metalová komunita drží spolu, a pokud máme nějaké sny či cíle, musíme je následovat a věřit si, za což sklidila obrovský souhlasný aplaus.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda

 

Author