Metalovému večeru v pirátském stylu vévodili Visions of Atlantis

Visions of Atlantis/foto: Petr Hanč
Oblíbená symphonic metalová formace Visions of Atlantis z Rakouska k nám minulý víkend zavítala na dvě zastávky svého turné Symphonic Metal Nights. V roli předkapel se představili Xandria a Ye Banished Privateers.

Ye Banished Privateers: Osmičlenná skvadra pořádně roztancovala fanoušky

Prvním aktérem večera byli švédští Ye Banished Privateers. Všech osm členů bylo oděno v pirátském hávu, v nástrojovém obsazení nechyběly housle, flétny nebo cajón, na kterém se pořádně vyřádila bubenice Lisa Carlsson. Téměř všichni členové se vystřídali ve zpěvu a jejich setlist byl plný příjemných svižných a skočných písní, které snadno roztancovaly celý klub. Jak po hudební, tak vizuální stránce byli mnozí fanoušci spokojeni a celá kapela se poté vydala mezi fanoušky, se kterými se všichni ochotně fotili.

Výraznou obměnou prošla německá Xandria, v jejich setu byla zařazena nová tvorba

Symphonic metalová Xandria z Německa dostála během letošního roku změn na všech postech krom kapelníka, kytaristy a mozku kapely Marca Heubauma. Všichni členové se však uvedli obstojně a v čele s operní zpěvačkou Ambre Vourvahis fanouškům hned zkraje naservírovali nový singl You Will Never Be Our God, krátce nato pak i druhou novinku Reborn. V repertoáru však nechyběly ani známější skladby jako Nightfall, Save My Life nebo závěrečná Valentine. A stejně jako jejich předchozí kolegové, i Xandria se poté vydala mezi ostatní přítomné.

Repertoár Visions of Atlantis opanovalo nové album

Novou tvorbu Visions of Atlantis z jejich letošní desky Pirates jsme slyšeli už letos ve Vizovicích s orchestrálním doprovodem. Nyní se na tuhle parádu mohli fanoušci v komorním prostředí klubu Storm podívat pěkně zblízka. Z této desky kapela zařadila do setlistu hned osm skladeb. Zpěvačka Clémentine Delauney si dle svých slov vyžádala od fanoušků, aby se všichni bavili jako praví piráti, aplausy mezi jednotlivými skladbami to pak dávaly jasně najevo. Refrény často doprovázely sborové vokály publika, což ještě více umocňovalo atmosféru.

Kapela se k nám brzy vydá znovu

V setlistu nechyběla mimo jiné skladba A Journey to Remember, tedy „Cesta, kterou si budeme pamatovat“, ke které Clémentine poznamenala, že ona i celá kapela budou dlouho vzpomínat na tento krásný metalový večer. Frontman Michele Guaitoli ke konci poděkoval fanouškům za podporu, kterou se dostávalo metalovým kapelám včetně té jeho během koncertní nečinnosti minulých dvou let. Kapela též slíbila, že se k nám brzy opět rádi vrátí. Koncert uzavřela svižná skladba Legion of the Seas, též z nové desky.

Text: Mates Šimek, foto: Petr Hanč

Author