Další štací Dyskultons Tour 2023 bude již tuhle sobotu jaroměřský Nároďák

Dysangelium/foto: Magda Šotolová

Východočeská blackand deathmetalová formace Okult nedávno zkompletovala své nové album a v současné době jede krátké turné na jeho podporu. V Jaroměři zahraje společně s dalšími třemi spřízněnými kapelami.

Nové album Okult dostalo název Postmortal Interrogation

Na nové desce Okult s názvem Postmortal Interrogation se velkou měrou podílel zpěvák Nekro z deathmetalových Dysangelium a už jen z poslechu je patrné, že výsledkem je pořádná dávka drtivého, extrémního, a přitom melodického metalu. Obě kapely si zde v Nároďáku během poslední dekády vybudovaly širokou základnu věrných fans, kteří sem za nimi jezdí pravidelně. A budou to také právě Dysangelium, které si zde v sobotu budete moci vychutnat. Před dvěma lety završili první desetiletí své existence a jejich dosud poslední deskou je Mohamord z roku 2019. V tuzemské metalové komunitě se už zapsali do širokého povědomí a mají za sebou již řadu odehraných koncertů na velkých festivalech.

Sceletons loni dosáhli vysněného milníku, line-up doplní deathmetaloví Soul Massacre

Sestavu dále rozšíří thrashmetaloví Sceletons, kteří to sem také mají, co by kamenem dohodil. Během loňského léta si kapela splnila sen v podobě koncertu na festivalu Brutal Assault. Z jejich dílny jsme se dočkali také nového alba, pojmenovaného vzhledem k nedávným časům celkem trefně – Pandemic Chaos. Až z Havířova dorazí doplnit sestavu deathmetalová skvadra Soul Massacre. Kapela se dala dohromady v roce 2014 a její tvorba, vypovídající o veškerých způsobech smrti a hrůzách lidského bytí, bude tím posledním dílkem skládanky, který v této sestavě chyběl.

V sobotu od 19 hodin vše vypukne, vstupenky jsou k dispozici

Vše vypukne již v sobotu 15. 4. od 19 hodin v jaroměřském Nároďáku. Vstupenky zakoupíte na webu klubu, dostatek jich bude k dispozici i na místě. Přijďte si užít pořádný metalový nářez v komornější atmosféře východočeské metalové svatyně.

Text: Mates Šimek, foto: Magda Šotolová

Author