Doga na barovém turné Route 66 Pub Tour 2023: rock, motorky a nádech Ameriky

Doga, Izzi/foto: David Havlena
Doga si splnila svůj sen o Americe – a teď ho přenáší k nám. Šestnáct českých, moravských a slezských hospod a barů hostí českou část akustického turné Route 66 Pub Tour 2023, které slibně začalo v Praze a Jihlavě, a teď míří dál od Otrokovic přes Liberec až po Ostravu.

Koncerty za mořem s anglickou verzí moto hitu

Kapela Doga prohlubuje své spojení s nejslavnější americkou silnicí, historickou Route 66. Začalo to před rokem a půl písní a první moto výpravou za účelem natočení klipu. V USA se podařilo navázat pár kontaktů s místními, a tak se Doga letos v říjnu vypravila do Ameriky znovu, tentokrát už na čtyři plnohodnotné akustické koncerty a s hitovým singlem Route 66 přezpívaným v angličtině. Bary, hospody a motorkářská doupata ve městech Kingman, Amarillo, Tulsa a Waynesville daly těmto vystoupením speciální autentickou atmosféru, podporu místního publika dotvořila i parta českých fanoušků, která své oblíbence na turné doprovázela. Členové kapely návštěvu USA samozřejmě využili naplno. Viděli spoustu krásných míst, natáčeli další videoklip a dokument, a samozřejmě se opět projeli po Route 66. Ve městě Joplin byli přivítáni na radnici, poskytli rozhovor pro místní televizi a noviny, a dokonce obdrželi dort s logem kapely. Doga se vrátila právě včas na konci měsíce, aby od listopadu mohla zahájit českou část šňůry.

Hold Route 66 vzdá i Harley Pub v Otrokovicích

Koncerty v Praze a v Jihlavě se také setkaly s nadšeným ohlasem. Komorní atmosféra a blízkost publika kapele sluší. Doga si vybrala místa, která dokreslují spojení rockové muziky a barů u Route 66, a tak mezi dalšími zastávkami turné najdete i pivovary a menší kluby. Některá místa rovněž vyzdvihují svobodu, kterou dává jízda na motorce – není žádný div, že jeden z koncertů se bude konat v Harley Pubu v Otrokovicích. Pivovar, restaurace a muzeum motocyklů zde bude hostit Dogu a její fanoušky již tento čtvrtek 9. listopadu. Stylové prostředí a láska k silným motorkám, která je zde cítit na každém kroku – kapela i publikum se mají opravdu nač těšit. Osobně vyzkoušeno!

Závěr turné blízko kořenům

Doga bude pak na svém turné pokračovat křížem krážem naší zemí a zastaví se až 15. a 16. prosince v Nýdku a Ostravě. Není nejspíš náhoda, že si kapela pro závěr turné vybrala tato místa – tento kraj je jim blízký díky jejich vlastním kořenům. Vstupenky pořídíte v síti Ticketstream.

Text: Sylva Kaplanová, foto: David Havlena, video: YouTube.com