Lucie odehrála v Brně speciální koncert ke třicetiletému albu Černý kočky mokrý žáby

Lucie, Robert Kodym/foto: Petr Dio

I Brno se dočkalo výjimečného koncertu kapely Lucie k jedné z jejich nejslavnějších desek vůbec. Prvního prosince zažila Winning Group Arena vystoupení, které v kontextu loňských koncertů hodnotíme velmi vysoko.

Album, které se stalo klasikou

Kapela Lucie se pro letošní rok rozhodla připomenout své dnes již legendární, fanoušky i odbornou kritikou oceňované album Černý kočky mokrý žáby z roku 1994. Stalo se tak při příležitosti toho, že deska záhy dovrší třicet let existence. Deska tvořila jádro setlistu několika speciálních koncertů ve velkých městech napříč republikou (Praha, České Budějovice, Brno). Lucie odehrála až na jednu výjimku všechny písně z tohoto alba, které v 90. letech pomáhalo formovat hudební vkus nejednoho tehdejšího mladého člověka.

Ženská síla v největších hitech

Hostem koncertu byla zpěvačka Lenka Dusilová, která s kapelou spolupracovala již tenkrát. Vzpomínalo se i na nedávno zesnulého producenta alba, muzikanta světového formátu Ivana Krále. V druhé části koncertu Lenka Dusilová ještě zůstala na pódiu, přidaly se k ní vokalistky a Lucie spustila smršť svých klasických hitů, které zná i ten, kdo kapelu vnímá jen z doslechu.

Perfektní zvuk, výkon na dvě stě procent a spokojení fanoušci

Tyto výjimečné koncerty jsme vnímali také optikou několika profesionálních hudebníků, kteří byli přítomni, aby zhlédli vystoupení svých kolegů. Dle jejich slov, zvukaři odvedli skvělou práci. Lucie hrála, nebojíme se to říci, na dvě stě procent, skoro vyprodaná Winning Group Arena nasávala energii, kterou kapela do hraní dávala, a fanoušci odcházeli velmi spokojení.

Text a foto: Petr Dio