Loretta pořádala na brněnské Melodce vánoční večírek plný premiér

Letošní vánoční večírek „babské“ kapely Loretta na brněnské Melodce proběhl 12. 12. Co se Melodky a předvánočního času týče, dá se už mluvit o tradici, kterou holky po svém comebacku zavedly.

Pocta Radimu Hladíkovi

Tentokrát se ale rozhodly, že celou akci utáhnou samy. Bez předkapely, zato s několika atraktivními hosty z řad muzikantů a kamarádů. Na pódiu jste tak mohli vidět a slyšet Mirka Horňáka (ex Titanic, ex Kern, Alband, Mylions), Emila Kopřivu (Futurum, Špilberk), Romana Ježe (Špilberk, Dizzy, Folk team), ale taky známého moderátora AZ kvízu Aleše Zbořila, který recitací uvedl a ukončil píseň Slunečný hrob od Vladimíra Mišíka. Tuto pecku holky zahrály jako poctu Radimu Hladíkovi s přáním krásných Vánoc, které už podruhé Radim prožije někde nahoře.

Došlo i na unplugged blok

Nejen hosté, ale i celá skladba koncertu byla překvapením. Holky do něj zhruba v polovině vložily unplugged blok a po něm pár převzatých věcí v sekci nazvané „Loretta plní přání“. Tady si s nimi zazpívali i jejich kamarádi Pavel Kunčík (ex Marilyn Manson revival) a Marek Roháček, který (ač nezpěvák) procítěně vypálil Pramínek vlasů. Holky si měnily nástroje, takže basovou kytaru jste mohli vidět nejen v rukou basistky Jany Staňkové, ale i v rukách kytaristky Pavly Múzy Horňákové. Ta si dokonce občas odskočila ke klávesám a svou kytaru předala basistce Janě, která si s ní bravurně poradila.

Konec za zvuku koledy Last Christmas

Celý večer zakončila koleda – jak jinak v tomto čase. Ale ne ledajaká! Po 30 letech kvůli ní vytáhla Pavla Múza Horňáková nástroj, na který kdysi hrála: altsaxofon. Jenže se ukázalo, že ten její není zrovna v ideálním stavu, a proto vzala zavděk vypůjčeným tenorsaxofonem, i když na tento nástroj v životě nehrála. Loretta se tedy za zvuku „sága“ a s dávkou nadsázky rozloučila s fanoušky starým hitem Last Christmas. Podle reakce publika se holkám koncert i večírek vydařil. A kdo jste chyběli, určitě si to příští rok nenechte ujít!

Text: Daria Hrubá, Sylva Kaplanová

Foto: Alois Šlesinger

Author

Napsat komentář