Traktor ve Foru Karlín: Turné Šachoffnice korunoval uvolněný mejdan

Sobotu 23. března si Traktoráci ze širokého okolí zapsali tučným písmem do kalendářů. V pražském Foru Karlín měla hranická kapela Traktor poslední mejdan jarního turné Šachoffnice.

Trička Traktor, kam se podíváš

Mejdan to byl povedený. Trička Traktor, kam se podíváš, přesto Forum Karlín nebylo narvané a fanoušci téhle kapely rádi paří i v zadních řadách. Nehledě na to, že se bavíme o kapele, která je doma v jiné části republiky a vyprodává haly tam.

Šachoffnice

Stage byla strohá, jak už je u většiny kapel zvykem. Jenže ti, kteří už na předchozích koncertech byli, věděli, že třetí pecku spadne backdrop a scéna se dá vizuálně do pohybu. Bylo tomu tak i teď. Za kapelou se objevila LED projekce, v které byla zakomponována šachovnice, podle níž získalo název i poslední album téhle smečky. Mimochodem album moc povedené.

Pětadvacet tisíc prodaných lístků

Podle nálady v backstage bylo patrné, že si to všichni kolem tour přišli hlavně užít. Nikdo nehulákal, nikdo neklepal na hodinky a fóry lítaly vzduchem. Přes pětadvacet tisíc prodaných lístků na jaro koneckonců vypovídá o tom, že lidi jsou rádi v partě podobně smýšlejících a koncert si jdou užít, ne hodnotit.

Zlatá deska a Rosťa Pastorek

Scéna byla příjemným překvapením pro fanoušky, ale ani na kapelu se nezapomnělo. Na koncert se dostavil i pan Kočandrle z Warner Music se zlatou deskou v podpaží. Překvápko pro kluky byl i Rosťa Pastorek, který při Letokruzích vylezl z pódia, aby si taky užil úspěch songu, v jehož klipu hraje hlavní roli.

Ale dost již bylo slov. Mrkněte na fotky a kupte lupen na podzim. A někde navi, Beňa.

Text a foto: Josef Beník

Napsat komentář