V Bystřici nad Pernštejnem na Rockovém majálesu zahrají Škwor, Root či Citron, cestou vás přivítá zubr

Z Majálesu Zubří země v Bystřici nad Pernštejnem se stala již tradiční akce. Městečko na Vysočině ožívá v půlce května zavedenými jmény rockové muziky. Letos 11. 5. přitáhnou zájem účastníků zejména Škwor, Aleš Brichta či Citron.

Přivítání od zubra

Bystřici nad Pernštejnem máme obvykle spojenou zejména s pověstí o zubrovi, kterého má město i ve znaku. A ne nadarmo má místní rockový majáles přívlastek Zubří země. Že je místní krajina opravdu zemí tohoto sudokopytníka, se přesvědčíte hned při příchodu, pokud půjdete pěšky od vlakového nádraží Pohádkovou alejí Lužánky. Impozantní třímetrový zubr, nádherně detailně vyvedený, vás přivítá u cesty, a spolu s ním spousta pohádkových postav jako vodník, smrtka či Honza, co se vydal do světa. Majáles Zubří země se koná na louce a pořádá ho VOŠ a SOŠ Bystřice nad Pernštejnem.

Rock i metal na majálesu

Na akci bývají tradičně zvány výrazné osobnosti české rockové a metalové scény. Letos, podobně jako v minulých letech, je program také přinejmenším velmi zajímavý. Během podvečera a večera zahrají a zazpívají Škwor, Citron, Aleš Brichta, Honza Křížek s kapelou, Black Jack či Root. Vstupenky seženete v síti Ticketportal. Je však záhodno nenechávat jejich nákup na poslední chvíli.

Text: Sylva Kaplnová

Foto: Honza Švanda

 

Author

Napsat komentář